Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg rotonde De Terp capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 06-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Aanleg rotonde

De gemeente start deze week met de aanleg van de rotonde nabij het Winkelcentrum \'De Terp\' op het kruispunt Westerlengte/De Linie/Hollandsch Diep. De eerste fase bestaat uit het opbreken en opnieuw aanleggen van het weggedeelte, inclusief fiets- en voetpaden, aan de noordzijde van het kruispunt. Hiervoor wordt het noordelijke gedeelte (aan de zijde van de metrobaan) van de Westerlengte afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Oosterlengte, de Vallei, het Scheldedal en de Keerkring. De Linie, het Hollandsch Diep en de zuidzijde van de Westerlengte blijven open voor het verkeer. Wel ontstaat wellicht enige overlast, doordat ook de nutsbedrijven werkzaamheden uitvoeren.

De bussen van lijn 30 volgen de route De Linie, Westerlengte, Zuiderbreedte, Keerkring, Scheldedal, Oosterlengte, Noorderbreedte. Vervolgens keren zij bij de Beemsterhoek en vervolgen de route via de Noorderbreedte naar de Burgemeester van Beresteynlaan. In tegengestelde richting volgen de bussen dezelfde route. Alleen de halte bij het metrostation \'De Terp\' komt (tijdelijk) te vervallen.

De werkzaamheden van de eerste fase duren naar verwachting tot medio juni. Hierna volgt fase twee waarbij de zuidzijde van de Westerlengte wordt afgesloten. In deze fase wordt het weggedeelte inclusief fiets- en voetpaden aan de zuidzijde van het kruispunt vernieuwd. Tevens legt de aannemer dan een gedeelte van de middencirkel van de nieuwe rotonde aan. Deze werkzaamheden duren tot begin juli.

In de eerste twee weken van juli concentreren de werkzaamheden zich op en rond De Linie en het Hollandsch Diep. Om de overlast voor het verkeer van en naar het winkelcentrum de Terp zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in deze periode een aantal avonden en nachten door.
De zuidzijde van de Westerlengte blijft afgesloten voor het verkeer. Overdag gelden dezelfde omleidingsroutes als in fase twee.

Alle werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat het winkelcentrum De Terp, het metrostation en de daarbij gelegen restaurants te allen tijde bereikbaar blijven

Wanneer alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe rotonde voor de bouwvakvakantie gereed zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie