Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 06-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 06-05-99

Persberichten 6 mei 1999/

Berichten uit Eindhoven
Eindhoven: Autoinbreker aangehouden

Woensdagmiddag rond 16.00 uur is door de politie in de Menno van Coehoornlaan een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd kort daarvoor gezien bij een inbraak in een geparkeerde auto in de Fluwijnstraat waarbij de autoradio en de papieren werden gestolen. De gestolen spullen werden later teruggevonden in een vuilnisbak vlakbij de plaats waar ingebroken was. Bij de man waren nog een andere man en twee vrouwen die na hun verhoor door de politie weer naar huis mochten. De Eindhovenaar werd ingesloten.

Eindhoven: Schennispleger
Woensdagmiddag rond 16.00 uur is door een nog onbekende man op de Schouwbroekseweg schennis gepleegd tegenover een 16-jarig meisje. Dat gebeurde vlakbij een hut achter de school. Het meisje is direct naar huis gegaan. Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar oud. Hij had een smal gezicht en zwarte haren. Hij was gekleed in een witte jas en broek.

Eindhoven: Heling
Woensdagavond rond 18.00 uur is door de politie in de Rechtestraat in Eindhoven een 18-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man liep met een plastic tas door de stad die vol zat met gestolen shirts. Hij verklaarde tegenover de politie die tas met spullen van een onbekende in de stad te hebben gekocht. In de tas zaten vijf voetbalshirts ( Umbro, Nike en Kappa, maten XL en XXL) en twee overhemden. De spullen zijn in beslaggenomen en de man is ingesloten. De politie is nog op zoek naar de winkel in Eindhoven waar de shirts vandaan komen.

Eindhoven: Onder invloed
Een 54-jarige man uit Eindhoven raakte woensdagavond rond 21.00 uur gewond bij een aanrijding op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. De man reed vlakbij de Europalaan tegen een boom op de middenberm. Hij moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De man werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis werd een bloedproef bij hem genomen. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Tongelresestraat werd een 51-jarige Eindhovenaar gecontroleerd die met drank op achter het stuur van zijn auto zat. De man blies bij de ademtest ruim 2 pro mille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 53-jarige automobilist uit Eindhoven blies bij een controle van de politie woensdagavond om 22.30 uur, op de Philips de Goedelaan ruim 1 pro mille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de van Meursstraat werd donderdagmorgen om 02.00 uur een 56-jarige Eindhovenaar gecontroleerd op alcohol gebruik. De man blies ruim 1,25 pro mille. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Aanrijding
Een 28-jarige Eindhovenaar raakte donderdagmorgen om 02.45 uur gewond bij een aanrijding op de Willemstraat. De man reed daar met zijn auto op nog onverklaarbare wijze tegen een lantaarnpaal. De automobilist werd met hoofdletsel in Diaconessenhuis opgenomen.

Eindhoven: Hennepkwekerijtje
In een woning in de Chrysantenstraat in Eindhoven werd door de politie donderdagmorgen om 11.00 uur een hennepkwekerijtje ontdekt en ontmanteld. De bewoner had op een kamertje 27 hennepplanten staan. In een andere kamer was de bewoner bezig een nieuwe kweekruimte in te richten. Daar trof de politie enkel materiaal aan. De materialen en de planten zijn in beslaggenomen en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Donderdagmorgen zijn door de politie op de Antoon Coolenlaan en de Edenstraat snelheidscontroles gehouden. In totaal werden er 26 bekeuringen uitgeschreven.

Informatie : Pieter van Hoof / Ben Sibon tel. 040 2330960

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie