Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overijssel op de bres voor ziekenhuis Letland

Datum nieuwsfeit: 06-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 6 mei 1999

OVERIJSSEL OP DE BRES VOOR ZIEKENHUIS LETLAND

Op initiatief van de provincie Overijssel, de Isala klinieken te Zwolle, de Waterleidingmaatschappij Overijssel en de Wavin is vanmorgen in Zwolle het startsein gegeven voor de actie "Een gezonde toekomst voor het Letse ziekenhuis Ogre". Bedoeling van de actie is om zoveel mogelijk fondsen voor verbeteringen in het ziekenhuis van Ogre in de Baltische staat Letland bijeen te brengen. Het ziekenhuis te Ogre heeft te maken met grote problemen van zowel technische als medische aard. Het ziekenhuisgebouw in Ogre voldoet niet aan de eisen van deze tijd. De keuken is verouderd en de sanitaire voorzieningen laten te wensen over. Ook op medisch gebied kan veel verbeterd worden. Veel medische apparatuur is niet aanwezig of sterk verouderd. Ook de hygiëne vormt een groot probleem. Middelen om operatieve instrumenten te steriliseren zijn niet of nauwelijks aanwezig. Het werken in deze moeilijke omstandigheden leidt tot frustratie bij de gemotiveerde artsen, verpleegkundigen en technisch medewerkers.

Om de hulp aan het ziekenhuis goed op gang te brengen is de stichting Project Ziekenhuis Ogre opgericht. Deze stichting heeft hulp nodig. Bedrijven kunnen voor f. 5.000,-- per jaar "aandeelhouder" worden van het ziekenhuis Ogre. Kleinere bijdragen zijn ook welkom op rekeningnummer 66 49 49 746. U bent dan "vriend" van het ziekenhuis. Nadere informatie over de actie is te verkrijgen bij Eenheid Zorg en Cultuur van de provincie Overijssel, telefoon 038 425 12 10. De actie wordt ondersteund door een comité van aanbeveling. De provincie Overijssel onderhoudt vanaf 1990 intensieve contacten met Letland. Op tal van terreinen worden ervaringen uitgewisseld. De volksgezondheid in Letland lijkt op dit moment op de situatie in Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Nederland werd toen fors ondersteund door Amerika. Letland heeft nu de steun van Nederland nodig.

Nadere informatie over dit persbericht: Team Communicatie provincie Overijssel., Toon Schuiling, telefoon 038 425 23 12.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie