Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paspoort en rijbewijs ook op afspraak in Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 07-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer


7 mei 1999

Nieuw systeem ingevoerd

Paspoort, identiteitskaart en rijbewijs ook op afspraak

De ervaring leert dat veel mensen het aanvragen van een paspoort of Europese Identiteitskaart uitstellen tot vlak voor het moment waarop zij met vakantie gaan. Het is rond de vakantietijd dan ook bijzonder druk en lange wachttijden zijn vaak het gevolg. Om u beter van dienst te zijn, is daarom een afsprakensysteem ingevoerd.

De personen waarbij het reisdocument binnenkort of in de drukke periode verloopt, krijgen voortaan van de afdeling Burgerzaken een brief thuisgestuurd. De gegevens hiervoor komen uit de Gemeentelijke Basisadministratie. Echter, de personen waarvan het rijbewijs verloopt krijgen geen brief en dienen dit zelf in de gaten te houden, omdat deze gegevens niet in de administratie zijn bij te houden.

Voordelen
Met het nieuwe afsprakensysteem hoeft u voortaan niet meer te wachten op uw document. Voor het maken van een afspraak kunt u van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur, het speciale afsprakennummer bellen: 346 85 06.

Probleemloos
Om de aanvraag probleemloos te doen verlopen dient u hiervoor uw oude paspoort en twee dezelfde recente en goed gelijkende pasfoto's (in kleur of zwart-wit) mee te brengen. In sommige gevallen kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Iemand tot 18 jaar heeft voor de aanvraag van een paspoort toestemming (en legitimatiebewijs) nodig van beide ouders of degene die gezaghebbende is. Bijschrijving is mogelijk tot 16 jaar. Een paspoort is vijf jaar geldig (wereldwijd) en kan niet worden verlengd.

Meenemen
Een rijbewijs moet persoonlijk worden aangevraagd. Om ook dit probleemloos te laten verlopen dient u het volgende mee te nemen:
* uw oude rijbewijs;

* 2 recente, identieke, goedgelijkende pasfoto's (zwart-wit of kleur);

* de kosten, die momenteel fl 59,50 bedragen (u kunt pinnen of chippen);

* uw verblijfsvergunning, als u niet de Nederlandse nationaliteit bezit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie