Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maastricht en zorgverzekeraar VGZ gaan samenwerken

Datum nieuwsfeit: 07-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maastricht

040 GEMEENTE EN ZORGVERZEKERAAR VGZ GAAN SAMENWERKEN

7 mei1999/040

GEMEENTE EN ZORGVERZEKERAAR VGZ GAAN SAMENWERKEN

De gemeente Maastricht gaat per 1 augustus 1999 een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering 'Zorg Extra' aanbieden aan mensen met een gemeentelijke uitkering. Daarvoor gaat zij samenwerken met zorgverzekeraar VGZ. Op woensdag 12 mei a.s. ondertekenen wethouder Th. Bovens namens de gemeente en commercieel manager R. Demandt van zorgverzekeraar VGZ het contract hiervoor. Het is de bedoeling dat in een later stadium wordt bekeken of alle Maastrichtenaren met een minimum inkomen gebruik kunnen maken van deze voordelige aanvullende verzekering.

Het merendeel van de ruim 5.100 Maastrichtse uitkeringsgerechtigden zit al in het ziekenfonds via de VGZ. Daarvan is ongeveer 90% aanvullend verzekerd. Met de samenwerking hoopt de gemeente dat meer mensen goed aanvullend verzekerd zijn, zodat ze niet voor problemen komen te staan bij onverwachte ziektekosten. Klanten van de dienst Sociale en Economische Zaken kunnen voor f. 15,-- een aanvullende verzekering 'Zorg Extra' afsluiten bij de VGZ. Normaal is hiermee een bedrag van f. 21,30 gemoeid. De rest van het bedrag wordt betaald door de gemeente en zorgverzekeraar VGZ. Er komt een aparte regeling voor klanten met een premieschuld, zodat zij van hun schuld kunnen afraken en weer goed (aanvullend) verzekerd zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie