Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Christijan Albers op scherp voor Formule 3 kampioenschap

Datum nieuwsfeit: 08-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht / autosport

Christijan Albers op scherp

Duits Formule 3 kampioenschap op 8 mei van start

Laren, 28 april 1999. Zaterdag 8 mei begint voor Christijan Albers het Formule 3 seizoen met de eerste wedstrijd van het Duits Formule 3 kampioenschap op de Sachsenring. De Duitse serie telt dit jaar 18 wedstrijden, welke tijdens negen weekeinden worden verreden.

Na zijn debuutjaar, waarin de net 20-jarige Albers vijfde werd, is dit seizoen het vizier gericht op de hoofdprijs: de eerste plaats in de prestigieuze Duitse Formule 3 competitie. Tijdens de testrace, onlangs verreden op het Belgische circuit van Zolder, bleek de snelheid er bij de talentvolle Albers al goed in te zitten. In twee trainingsessies wist Albers de snelste tijden de noteren. In de race moest hij, na een klein slippertje, genoegen nemen met de tweede plaats, achter de Oostenrijker Lechner, waarschijnlijk zijn grootste concurrent.
“Dit jaar telt voor mij enkel de hoofdprijs, met minder neem ik geen genoegen,” vertelt Christijan Albers aan de vooravond van het Duits Formule 3-seizoen.
Albers heeft dit seizoen voor een ander team gekozen. Na verleden jaar tweemaal een overwinning te hebben opgeëist en als vijfde in de titelstrijd te eindigen rijdt hij dit jaar voor het succesvolle team van Betram Schäfer, met ondersteuning van Marlboro en Fortuna. Het ervaren Duits F3-team rijdt met steun van Opel. Deze automobielfabrikant levert de motoren voor het Dallara chassis van Albers, waardoor de nieuwste ontwikkelingen van de tweeliter krachtbron voor Christijan beschikbaar zijn. Mede daardoor ontvangt Albers ook steun van Opel Nederland. Deze importeur stelt Albers in de gelegenheid om comfortabel naar de diverse circuits te rijden.

Naast het Duits Formule 3-kampioenschap zullen in het weekeinde van 8 augustus vele Nederlandse ogen op Christijan Albers gericht zijn. Hij geldt dan als één van de grote favorieten voor de Master titel tijdens de Marlboro Masters of Formula 3 op het Circuit Park Zandvoort. Daarnaast reist hij in november af naar Azië, waar in de straten van Macau op 20 en 21 november de fameuze Formule 3 Grand Prix wordt verreden. “Vanzelfsprekend zijn deze races voor mij ook heel belangrijk, met de Marlboro Masters als belangrijkste op mijn verlanglijstje,” besluit Albers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie