Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven/Helmond

Datum nieuwsfeit: 08-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven/Helmond 08-05-99

Persberichten 8 mei 1999/

Politieberichten
Eindhoven/Helmond, 8 mei 1999

Eindhoven: Hennepkwekerij bij toeval ontdekt
Tijdens een onderzoek naar diefstal van een fiets is op vrijdagmiddag omstreeks 17.45 uur door politieagenten in een schuur van een woning aan de Lemmenslaan een hennepplantage aangetroffen. De bewoner een 27-jarige Eindhovenaar is in zijn woning aangehouden. De hennepkwekerij, 150 planten, werd ontmanteld. De planten en apparatuur zijn inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Brand
Op vrijdagavond om 19.50 uur is op de Leeuwenstraat een 24-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij een gedeelte van zijn huisraad uit zijn woning buiten gezet en in brand gestoken. Door buurtbewoners is de brand geblust. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebu-reau.

Eindhoven: Diefstal uit auto
Op vrijdagavond om 21.15 uur is op de Dommelstraat een 37-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden. Kort daarvoor had hij op de Dommelstraat vanuit een personenauto een autoradio gestolen. De radio is inbeslaggenomen. De man is overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten.

Eindhoven: Rijden zonder rijbewijs
Op vrijdagavond omstreeks 23.45 uur veroorzaakte een 18-jarige automobiliste uit Geldrop een aanrijding. Bij het keren op de Geldropseweg reed zij, met de door haar bestuurde auto, tegen een hek en lantaarnpaal. Bij controle bleek zij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De eigenaar van de auto, een 42-jarige man uit Eindhoven, zat bij haar in de auto. De Eindhovenaar gaf de vrouw toestemming de auto te besturen. Hij is om 23.50 uur op de Geldropseweg aangehouden ter zake het doen laten rijden, terwijl de bestuurster niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De Eindhovenaar is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Zakkenroller aangehouden
Op zaterdagmorgen omstreeks 3.45 uur is op het Stratumseind een 18-jarige man uit Eindhoven slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Daar werd hij omringd door een paar hem onbekende mannen. Een van hen pakte zijn portemonnaie uit zijn achterbroekzak en liep weg. Het slachtoffer kon de man grijpen. Direct daarop kon hij de verdachte overdragen aan de ter plaatse gekomen politie. De man een 26-jarige Budelnaar is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man met 'peperspray'
Op zaterdagmorgen omstreeks 3.50 uur werd op het Stratumseind een 19-jarige man uit Tegelen met een busje 'pepperspray' aangetroffen. Het busje is inbeslaggenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Op zaterdagmorgen 4.20 uur is op de Nachtegaallaan een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aange-houden. Kort daarvoor had hij op de Vestdijk een stopteken van de politie genegeerd. Vervolgens reed hij daar linksaf de Bleekweg op, ramde een verkeersgeleider en botste tegen een geparkeerde auto. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies hij 1,25 promille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Zijn auto is inbeslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Schietpartij
Op zaterdagmorgen omstreeks 2.45 uur werd door een politiesurveillance op het Stationsplein een harde knal gehoord, komende uit een horecagelegenheid aldaar. Onmiddellijk gingen zij ter plaatse. Op het terras lag een huls en patroon. Bij de nog aanwezige bezoekers werd niets aangetroffen. In het pand werd een pistool gevonden. Pistool, huls en patroon zijn inbeslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Belediging
Op zaterdagmorgen om 1.40 uur is op het Stationsplein een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij onwelvoeglijke taal uitgesproken naar een politiesurveillance. Na verhoor aan het politiebureau is de man heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

Eindhoven: Lastige man aangehouden
Op zaterdagmorgen om 3.15 uur is op het Stationsplein een 30-jarige man uit Weert aangehouden. De verdachte gedroeg zich zeer recalcitrant tegen een zich daar bevindende politiesurveillanteneenheid. Tevens bezigde hij daarbij zeer onwelvoeglijke taal. De politie was daar naar aanleiding van een schietpartij die daar in een horecagelegenheid had plaats gevonden. De man wilde vervolgens die horecagelegenheid binnen gaan, hetgeen hem door de politie werd ontzegd. De man weigerde weg te gaan, waarna de politie de man vorderde heen te gaan. Hij weigerde weer, pakte met beide handen een politieagente vast en trok deze met kracht naar zich toe. Hierop werd de man aangehouden, overge-bracht en ingesloten aan het politiebureau.

Helmond: Graffiti
Op zaterdagmorgen om 0.50 uur zijn op de Oude AA twee mannen, 19 en 20 jaar, beiden uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor hadden zij op een bord van een bouwterrein, aan de Oude AA, graffititeksten aangebracht. Beide verdachten zijn overgebracht en ingesloten aan het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie