Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Excursies en avonden tussen wilde hyacinten in het Wildrijk

Datum nieuwsfeit: 08-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Excursies en open avonden in het Wildrijk
OVER EEN TAPIJT VAN WILDE BOSHYACINTJES

Een van de mooiste bezittingen van Het Noordhollands Landschap is het Wildrijk, een klein bosje in de Zijpe bij St. Maartensvlotbrug. Hier is liefst
vier eeuwen landschapsgeschiedenis te bezichtigen. Wie dat in de maand mei doet, wordt bovendien onthaald op een bont tapijt van wilde blauwe boshyacinten. Afgewisseld met het frisse groen van jonge varens is dit ieder jaar weer een lust voor het oog. Gedurende de hele maand mei is er iedere zaterdag een excursie en is het gebied op zaterdagavond open.

Ook het oor wordt gekieteld in het Wildrijk. De beheerder van dit exclusieve bos attendeert de bezoeker op de bonte specht, de talloze boomkruipers, de fitis en de tjiftjaf, en de zwartkop om slechts enkele van de vele vogelsoorten uit het Wildrijk te noemen. De grote variatie aan vogels is te danken aan het natuurlijk beheer dat in dit gebied wordt toegepast. Vrijwel alles wat spontaan omvalt, blijft gewoon liggen. Deze takkenbossen vormen een heerlijke schuilplaats annex nestgelegenheid voor vele soorten vogels. Het natuurlijk beheer werkt ook een gezond milieu voor insecten in de hand. Geen wonder dat zo veel vogels zich hier settelen.

Het Wildrijk is normaal gesproken alleen toegankelijk voor leden van het Noord-hollands Landschap en voor houders van een Natuurkaart Noord-Holland. De beheerder van het Wildrijk neemt echter nu àlle liefhebbers mee op stap. Op zaterdag 8, 15, 22 en 29 mei vergezelt hij de deelnemers tijdens een rondje door het bos. De excursie start telkens om 10.00 uur en duurt een uur. Aanmelden voor deze excursies bij Het Noordhollands Landschap is noodzakelijk: 0251-65 96 96.
Er in de maand mei is er ook gelegenheid op de zaterdagavonden het gebied te bezoeken voor wie liever de avondlucht hapt. Van 18.00 uur tot zonsondergang is het gebied open. Let op: parkeren op parkeerterrein aan de Zeeweg.

De ingang van het Wildrijk vindt men op de hoek van de Belkmerweg/Zeeweg te St. Maartensvlotbrug. De kosten bedragen f 4,- (voor leden van het NHL f 3,-; kinderen f 1,-). Aanmelden en meer informatie bij het Noordhollands Landschap, tel. 0251-65 96 96

//////////////////////////////

Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Het Noordhollands Landschap, 0251-659750.
Castricum, 30 april 1999
E-mail: (NHL@tref.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie