Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 09-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zondag 9 Mei

VALS GELD

Op het Stationsplein in Den Bosch is vrijdagmiddag een 21-jarige vrouw, woonachtig in Oss, aangehouden omdat zij in een winkel aan het Stationsplein een vals briefje van duizend gulden aanbood.

RUZIE IN WINKEL

Vrijdag heeft een 39-jarige man uit Ammerzoden aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. Hij had even daarvoor een kledingstuk willen ophalen in een winkel aan de Arena. Hij had het kledingstuk daar gebracht ter reparatie. Toen een personeelslid van de winkel hem vertelde dat er kosten (fl. 30,-) aan waren verbonden, ontstond hierover een woordenwisseling. De 39-jarige man verklaarde dat hij hierop door de winkel werd geduwd en geslagen werd door het personeelslid. De politie heeft aan de hand van videobeelden de ruzie teruggezIen en vrijdagmiddag het 25-jarige personeelslid afkomstig uit Breda aangehouden op verdenking van mishandeling. Na verhoor is hij heengezonden.

DIEFSTAL AUTO

Vanaf de Helftheuvelpassage in Den Bosch is vrijdagmiddag een rode Ford escort met het kenteken HS-PX-19 gestolen.

TWEE FIETSERS BOTSEN

Op de Orthenseweg in Den Bosch zijn vrijdagavond rond 22.40 uur twee fietsers frontaal tegen elkaar aan gereden. Een 32-jarige man uit Den Bosch raakte hierbij gewond. In eerste instantie ontfermde de andere fietser (gekleed in een donker jack) zich over de gewonde, maar toen omstanders zich met de gewonde bezighielden is hij weggefietst, vermoedelijk op de verkeerde fiets. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De gewonde is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie van Den Bosch vraagt de andere fietser zich te melden.

BRAND OP ZOLDER

Op de zolder van een woning aan de Regenwulplaan in Engelen is vrijdagavond een brand ontstaan. De brandweer was de brand binnen korte tijd meester. Waarschijnlijk was de oorzaak van de brand kortsluiting in de droger op zolder.

RUIT VERNIELD

Vrijdagavond is van een kantoor aan het Plataanplein in Drunen een ruit van 230 bij 300 cm. vernield.

BOETE VOOR URINEREN

Op de Parade is zaterdagochtend vroeg een 27-jarige man uit Lith bekeurd voor het urineren tegen een boom.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Op de St. Janssingel in Den Bosch is zaterdagochtend een 20-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod. Op de Jan Heijmanslaan in Hintham is zaterdagochtend een 53-jarige vrouw uit Hintham aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Zij kreeg een rijverbod. Op zaterdag rond 03.25 uur is op de Hinthamerstraat in Den Bosch een 39-jarige man uit Waalwijk aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod. Op het Kruisbroedershof in Den Bosch kreeg zaterdag rond 05.30 uur een 19-jarige man uit Den Bosch een rijverbod nadat hij was aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Zondag rond 01.30 uur is een 57-jarige man uit Haaren aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Op de Zuidwal viel hij de politie op omdat hij geen verlichting aan had. Toen ze op hem op de Parklaan lieten stoppen, bleek dat hij gedronken had. Hij kreeg een rijverbod.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

In een winkel aan de Pensmarkt in Den Bosch is zaterdagmiddag een 30-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden. Zij was door het beveiligingspersoneel van de winkel op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. Zij nam een oogpotloodje en oogschaduw mee. De vrouw kreeg een ontzegging van de winkel voor een jaar.

ZAKKENROLLEN

Zaterdag hebben twee personen aangifte gedaan van zakkenrollen in het centrum van Den Bosch. De portemonnee van een 60-jarige vrouw uit Bleiswijk werd gerold, met pasjes en geld. Van een 36-jarige vrouw uit Den Bosch werd haar portemonnee met geld en pasje gerold in een winkel aan de Vogelstraat.

WONINGINBRAAK

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in twee woningen aan de Nieuwkijksestraat en in een woning aan het Kastanjeplein, in Nieuwkuijk. In de woningen werd een deur geforceerd. Uit de woningen werd onder meer een laptop, GSM en geld gestolen. Een buurtonderzoek had geen resultaat.

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een woning aan de Kelvinstraat in Den Bosch waarbij de autosleutels en de auto zijn weggenomen. Het gaat om beige Peugeot 205 met kenteken LF-72-VT. Een deur van de woning werd geforceerd. Een buurtonderzoek had geen resultaat.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

Zaterdagmiddag is aan de Zuid Willemsvaart een 23-jarige man uit Vught aangehouden. Hij rende weg nadat hij twee broeken uit een winkel in de Hinthamerstraat had gestolen. Door een oplettende politie-agent die in zijn vrije tijd in de stad liep, werd de achtervolging ingezet samen met twee personeelsleden van de winkel. De verdachte sprong in de Binnendieze. Hij kwam bij het Herman Moerkerkpleintje uit het water en vluchtte verder. De politiefunctionaris volgde vanaf het H. Moerkerkpleintje de 'natte' sporen, samen met de twee personeelsleden. De politie-agent hield de man aan op het parkeerterrein aan de Zuid Willemsvaart, met hulp van de portier van het GZG. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich flink en bedreigde de politiefunctionaris.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

In een winkel aan de Vughterstraat in Den Bosch is zaterdagmiddag een 27-jarige man uit Oss aangehouden die kleding had gestolen ter waarde van ongeveer fl. 60,=.Uit de tascontrole door het winkelpersoneel bleek dat de man drie broeken meegenomen had zonder te betalen. De man kreeg een winkelontzegging van een jaar.

ONGEVAL MET LETSEL

Op de A59, bij Drunen in de richting Den Bosch, vond zaterdagavond een ongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten. Een 34-jarige vrouw uit Drunen wilde inhalen en zag daarbij een auto over het hoofd die op de linkerrijstrook reed. Hierdoor ontstond een botsing waardoor de auto (bestuurd door een 64-jarige man uit Waalwijk) op de linkerrijstrook tegen de middenvangrail botste en tot stilstand kwam. In deze auto zaten twee volwassenen en drie kinderen. Vervolgens botste een andere auto tegen de auto die tegen de middenvangrail stond. De bijrijdster, een 64-jarige vrouw uit Waalwijk en een kind (leeftijd onbekend, uit Waalwijk) uit de auto die tegen de middenvangrail stond, zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

VOETBALWEDSTRIJD

Tijdens de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - Haarlem is rond 19.30 uur een 17-jarige jongen uit Bennebroek, supporter van Haarlem, aangehouden. De jongen bevond zich in het vak voor de bezoekende supporters. Hij stond gedurende de wedstrijd tegen het hek, die de scheiding vormt met het supportersvak van FC Den Bosch en daagde de thuisvereniging uit. Meerdere malen is hij door de politie en de veiligheidscoördinator van FC Den Bosch gevorderd bij het hek weg te gaan. Toen hij hieraan niet voldeed. Is hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is aangemeld bij de KNVB en zal een stadionverbod krijgen.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING

Op de Graafseweg in Den Bosch is zaterdagavond een 20-jarige man uit Den Bosch aangehouden die even daarvoor een ruit had vernield van een horecagelegenheid aan het Hinthamereinde.

In de Herman Moerkerklaan in Hintham zijn zondagochtend rond 04.30 uur een 25-jarige man uit Hintham en een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Even daarvoor hadden zij een ruit van een winkel aan het Mgr. Van Roosmalenplein vernield.

TE LANG OPEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft rond 02.20 uur een horecagelegenheid aan de Lepelstraat in Den Bosch een proces-verbaal gekregen omdat deze nog open was en er klanten binnen zaten. Een horecagelegenheid aan de Visstraat kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.20 uur een proces-verbaal omdat deze nog open was en klanten binnen had. Om 3.55 uur die nacht kreeg een horecagelegenheid aan de Korte Putstraat een proces-verbaal omdat deze nog open was en er nog klanten waren.

AANHOUDING

Op de Karrenstraat in Den Bosch is zondag rond 04.00 uur een 28-jarige man uit Haarsteeg aangehouden. De man maakte aanstalten om in een hoek van de straat te gaan urineren. Hierop werd hij aangesproken door aanwezige politie-agenten en gevraagd naar zijn naam. Hij gaf zijn naam niet en wilde verder niet meewerken, waarna hij is aangehouden. De man verzette zich hevig. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en probeerde de verdachte los te trekken. Andere politiemensen en de beredenen hebben het publiek op afstand gehouden.

AANGEHOUDEN NA INBRAAK

Op het Hinthamereinde in Den Bosch zijn zondag rond 05.15 uur vier personen aangehouden (een 18-jarige uit Den Bosch, twee 19-jarigen uit Den Bosch en een 17-jarige uit Vianen (Utr)) die ervan verdacht worden te hebben ingebroken in een horecagelegenheid aan het Hinthamereinde in Den Bosch. Hierbij werd onder meer klein geld gestolen.

GEVALLEN

Bij het opzetten van zijn pet is zondagmiddag een 62-jarige man uit Den Bosch gevallen met de fiets op de Rijzertlaan in Den Bosch. Hierbij raakte hij gewond aan zijn hoofd. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Vughterweg in Den Bosch is zondagochtend een 44-jarige man uit Vlijmen met de fiets over een haspel gevallen die op het fietspad lag. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie