Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilen: Goed herstel van Nederlands Tornadoteam

Datum nieuwsfeit: 10-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Ron van Teylingen uit Amsterdam met zijn Rotterdamse bemanningslid Herbert Dercksen , beiden lid van de A-kernploeg van het KNWV en door Gunnar Larsen en Gerhard van Geest.

Bij een zwakke tot matige wind zijn twee races gevaren. Met een elfde en een derde finishpositie bezet het Nederlandse team een vijfde plaats in het tussenklassement.

Over de eerste race is stuurman Ron van Teylingen niet zo tevreden: "We gingen goed weg bij de start, maar gedurende de race hebben we onze positie niet vast weten te houden en verloren een aantal
plaatsen. De wind was zwak en we reageerden niet goed genoeg op die momenten dat er minder wind was. Maar de tweede race ging veel beter," zegt hij met een sterker stemgeluid, "de wind was wat aangewakkerd naar windkracht 3 en na een goede start lagen we met twee andere teams direct voor in het veld. Dit wisten we vast te houden tot en met de finish. Vooral positief is dat we nu ook in het voor-de-windse rak onze snelheid konden vasthouden, in het verleden hebben we hier nogal wat problemen mee gehad, het lijkt er op dat dit voorbij is en dat geeft veel moed voor de rest van de serie. We willen tenslotte hier zo goed mogelijk presteren."

Uitslagen, stand na 2 races:

pl naam land r1 r2 pnt

1 Roland Gäbler/Renee Schwall Ger 1 2 3

2 Johannes Pulgar/Karsten Happel Ger 2 4 6

3 Pierre Pennec/Yann Guichard Fra 3 7 10

5 Ron van Teylingen/Herbert Dercksen Ned 11 3 14

23 Gunnar Larsen/Gerhard van Geest Ned 27 19 46

zie ook:http://www.candoo.com/majorca/european.tornado99/index.htm

Laat meer artikelen zien over: EK Tornado, Mallorca (Spanje)
_________________________________________________________________

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie