Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stoelinga hoogleraar Mondziekten en Kaakchirurgie KUN

Datum nieuwsfeit: 10-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Pers en Voorlichting, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 6 mei 1998

DIENSTEN EN VOORZIENINGEN Benoemingsbericht

Benoeming dr. P.J.W. Stoelinga tot hoogleraar op de functionele leerstoel Mondziekten en Kaakchirurgie

Met ingang van 1 mei 1999 is dr. P.J.W. Stoelinga benoemd tot hoogleraar op de functionele leerstoel 'Mondziekten en Kaakchirurgie' aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de KUN.

Paul Jozef Willibrord Stoelinga (geboren in 1940 te Hilversum) studeerde tandheelkunde aan de Universiteit Utrecht en behaalde hiervoor in 1963 zijn doctoraal examen. Daarna volgde hij de studie geneeskunde in Utrecht en Nijmegen. In 1971 promoveerde hij aan de KUN bij prof. dr. P.H. Schillings en prof. C.A. Merkx op het proefschrift: 'Epithelial Jawcysts'.

Dr. Stoelinga was van 1968 tot 1972 als wetenschappelijke medewerker verbonden aan de Afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van de KU Nijmegen. Vervolgens was hij twee jaar gasthoogleraar aan de Afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van de University of Washington te Seattle, USA en sinds 1984 is hij bijzonder hoogleraar aan die universiteit. Vanaf 1973 is de heer Stoelinga consulterend geneesheer Mondziekten en Kaakchirurgie aan het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem. Daarnaast is hij sedert 1988 hoofdredacteur van The International Journal of Oral and Maxillofacial Surgery.
De heer Stoelinga vervult vele functies in besturen en commissies op nationaal en internationaal gebied. Zo is hij onder andere vice-voorzitter van het Centraal College Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde, lid van de European Board of Oral and Maxillofacial Surgery, voorzitter van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Rijnstate (SWOR) en voorzitter van de Stichting Irene Kinderziekenhuis te Arnhem.

In 1985 ontving dr. Stoelinga de Down Surgical Prize van de British Association of Oral and Maxillofacial Surgeons en in 1997 werd de William F. Harrigan Award aan hem uitgereikt. In 1998 werd hij benoemd tot honorary fellow of the American Association of Oral and Maxillofacial Surgery.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie