Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwde Mitsubishi Carisma

Datum nieuwsfeit: 10-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vernieuwde Mitsubishi Carisma: dynamischer veiliger completer

(10 Mei 1999)

PERSBERICHT:

Eind mei introduceert de Japanse autofabrikant de nieuwe versie van de in Nederland gebouwde Carisma. Sterk verbeterd en voorzien van een opvallend fris en Europees uiterlijk. De Carisma is vanaf nu duidelijk herkenbaar aan het front met de V-vormige motorkap en de in twee delen gesplitste grille. De grotere spoorbreedte zorgt voor een meer volwassen uitstraling en een dynamischer weggedrag. Ook het interieur is danig aangepast: een ruime keuze uit nieuwe bekledingsstoffen, meer verfijnde afwerking en een vernieuwd dashboard.

Een sportiever uiterlijk en een verfijnd interieur kenmerken de nieuwe Carisma, waardoor deze Mitsubishi van Nederlandse bodem een nog krachtiger Europese uitstraling krijgt. Opvallend is het nieuwe front, voorzien van koplampen met helder glas. Met name het V-vormige profiel in de motorkap, die doorloopt tussen de in twee delen gesplitste grille, geeft de auto een herkenbaar gezicht. Aan de achterzijde is de nieuwe versie te herkennen aan de nieuwe achterklep met verder naar achter doorgetrokken achterruit en geïntegreerde spoiler. Nieuwe zijn verder de achterlichtunits en de standaard gemonteerde dakantenne. Er zijn voor de Carisma vier nieuwe exterieurkleuren beschikbaar.

Maatwerk is standaard
Maatwerk is voortaan standaard op de Carisma: kopers kunnen kiezen uit maar liefst vier uitrustingsniveaus: Classic, Comfort, de meer sportief getinte Avance en de extra chique Elegance. Lichtmetalen 15 inch wielen zijn standaard op de Avance en Elegance, terwijl de laatste standaard is voorzien van onder meer gedeeltelijk lederen bekleding en een met hout en leder bekleed Nardi stuurwiel. Bovendien wordt de Carisma nu gebouwd volgens Customer Order Production, wat zoveel inhoudt dat elke auto op maat wordt gemaakt, voorzien van precies die opties die de klant wenst. Alle versies van de nieuwe Carisma beschikken standaard over airconditioning.

Gasoline Direct Injection
Het onderstel van de Carisma is verfijnd. Voor een dynamischer stuurgedrag in bochten heeft Mitsubishi de spoorbreedte voor vergroot en achter verkleind. Er is veel aandacht besteed aan de verbetering van de ophanging en aan de demping van rolgeluiden. Nieuw is ook het optionele Brake Traction Control systeem op de Elegance. Deze voorziening onderdrukt wielslip met behulp van de ABS-reminstallatie. Bij fel optrekken en bij vol gas in bochten is daardoor de stabiliteit optimaal. Op het gebied van veiligheid beantwoordt de Carisma aan de zwaarste Europese eisen. De bodemplaat en de kooiconstructie zijn verstevigd. Met de auto zijn succesvol crashtesten uitgevoerd tot 64 km/uur: de norm die de in de bekende Euro NCAP verenigde consumentenorganisaties ook hanteren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie