Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe marktcommissie Brunssum in oprichting

Datum nieuwsfeit: 10-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 10 mei 1999

Nieuwe marktcommissie in oprichting

In de raadsvergadering van 22 september 1998 heeft de gemeenteraad een nieuwe marktverordening aangenomen. In de verordening staat dat het college van Burgemeester en Wethouders een marktcommissie in het leven kan roepen. Om die reden worden belangstellenden opgeroepen om zich te melden bij het college van Burgemeester en Wethouders. Inmiddels zijn er twee kandidaten voor de marktcommissie. Het college zoekt nu nog een derde persoon.
De marktcommissie ziet er alsvolgt uit. Voorzitter is de wethouder die marktzaken in zijn portefeuille heeft. Daarnaast is er één vertegenwoordiger zijn namens de belangenvereniging van de kooplieden op de markt en één vertegenwoordiger namens de plaatselijke middenstand. De kooplieden zelf worden vertegenwoordigd door drie personen en ook de consumenten van de markt worden vertegenwoordigd door drie personen. De marktmeester zal zitting hebben in de marktcommissie als ambtelijk ondersteuner.

Criteria

Belangstellenden voor een functie in de marktcommissie moeten voldoen aan verschillende criteria. Ze moeten in ieder geval affiniteit hebben met het marktwezen, verbondenheid hebben met Brunssum en bereid en in staat zijn adviserend op te treden. Voor de vertegenwoordigers van branche-organisaties geldt bovendien nog dat ze namens een bepaalde achterban moeten optreden.

Adviescommissie

De marktcommissie is een adviescommissie voor het college van Burgemeester en Wethouders. Dat betekent dat de commissie gevraagd en ongevraagd adviezen kan uitbrengen over alle zaken die met de markt te maken hebben. De marktcommissie is géén raadscommissie. De leden ontvangen ook geen vergoeding voor hun werkzaamheden in de commissie.

Marktbeleid

Terwijl het traject loopt voor het benoemen van een marktcommissie, wordt er in de ambtelijke organisatie gewerkt aan een nota marktbeleid. De afronding van die nota en het uitvoeren van de aanbevelingen die erin worden gedaan, zijn de eerste zaken die door de marktcommissie worden opgepakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie