Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regenboogprojectie boven Haagse waterpartij

Datum nieuwsfeit: 11-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

6 mei 1999

Regenboog boven Haagse waterpartij

Op dinsdag 11 mei is vanaf 17.30 uur boven de Haagse waterpartij aan de B.M. Teldersweg een regenboog zichtbaar. Het betreft hier geen meteorologische voorspelling van de gemeente Den Haag maar een kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaar dr. Fred Stern dat door middel van computergestuurde projectie op water (vergelijkbaar met de techniek van het Hofvijversprookje in 1998) tot stand komt. De Brandweer Den Haag is behulpzaam bij het in de lucht brengen van 2000 liter water per minuut.

De regenboog is bedoeld als symbool voor de vrede en de eenheid in de wereld. Aanleiding voor de performance is de herdenking van de eerste wereldvredesconferentie die in 1899 in Den Haag plaatsvond. De kunstenaar maakte eerder regenbogen in diverse Amerikaanse steden, waaronder New York en San Francisco en in Rio de Janeiro en Stockholm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie