Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haagse wethouder opent filmprogramma Images of war

Datum nieuwsfeit: 11-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

11 mei 1999

Filmprogramma ondersteunt conferentie the Hague Appeal for Peace.

Wethouder Engering opent filmprogramma Images of war / Visions of peace

Op dinsdag 11 mei om 20.00 uur zal wethouder Engering van Financiën en Cultuur een welkomst- woord uitspreken bij de opening van het filmprogramma: Images of war / Visions of peace. De opening van de speciale filmweek vindt plaats in het Haags Filmhuis aan het Spui. De filmweek start die avond met een vertoning van de film: The war game. Een film van Peter Watkins waarin de gevolgen van een atoomaanval op een realistische wijze in beeld wordt gebracht.

Het filmprogramma in het Haags Filmhuis staat in het teken van de internationale conferentie The Hague Appeal for Peace, die in de periode 11 tot 15 mei 1999 in Den Haag wordt gehouden. Het Filmhuis heeft speciaal voor de conferentie een filmprogramma samengesteld met klassieke en recente anti-oorlogsspeelfilms en een aantal indrukwekkende documentaires.

Vertoond zullen worden: Max Havelaar van Fons Rademakers, Hearts and Minds van Peter Davis, þZþ van Constantin Costa Gavras, Dr. Strangelove van Stanley Kubrick, Welcome to Sarajevo van Michael Winterbottom, Let there be light van John Huston, Regeneration van Gilles MacKinnon, Unterwegs van Ren Baumann en Marco Bischof en A century for peace van Paul Cohen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie