Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fortis Investment Management: flexibilisering pensioen

Datum nieuwsfeit: 11-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FORTIS INVESTMENT MANAGEMENT

Flexibilisering pensioenen

Persbericht, 11 mei 1999

Fortis Investment Management biedt faciliteit tot flexibilisering van pensioenregelingen

Met een speciale unit Flexibilisering speelt Fortis Investment Management in op de mogelijkheden die de nieuwe fiscale pensioenwetgeving biedt als per 1 juni de Wet Fiscale Behandeling Pensioenen in werking treedt. Deze nieuwe wet maakt verdergaande flexibilisering en individualisering van de pensioenopbouw mogelijk. Werkgevers kunnen werknemers nu extra pensioen laten opbouwen op een voordelige en gemakkelijke manier. Fortis Investment Management, de vermogensbeheerder van de financiële groep Fortis, biedt met de nieuwe unit Flexibilisering pensioenfondsen en instituten ondersteuning bij het opstellen, invoeren en uitvoeren van flexibele pensioenregelingen.

De trends flexibilisering en individualisering hebben nu ook hun weerslag gevonden in de pensioenwetgeving. Werknemers krijgen meer vrijheid bij de invulling van hun pensioenregeling. Steeds vaker zullen ze zelf een keuze kunnen maken uit verschillende modules voor aanvullende pensioenopbouw. Een belangrijk punt in de nieuwe wet is de mogelijkheid om bijdragen aan spaarloon en premiespaarregelingen te gebruiken voor vrijwillige stortingen in een pensioenregeling. Dat levert fiscaal voordeel op voor zowel werkgevers als werknemers. Het bijsparen via spaarloon voor een vervroegd of hoger pensioen zal een vlucht nemen. Volgens Fortis Investment Management zal de ruimte van het populaire spaarloon op grote schaal gebruikt worden voor aanvullend pensioensparen.

Fortis Investment Management kan steunen op een jarenlange ervaring met en kennis van vermogensbeheer en pensioenen. In combinatie met haar expertise in deelnemerscommunicatie en de visie dat een goed communicatie-traject een voorwaarde is voor het welslagen van een regeling, maakt dit haar tot een zeer kundige partner voor pensioenconsultants, pensioenfondsen en instituten, en uiteindelijk voor de pensioenspaarder.

Perscontacten:
Mark Beers
Tel. (030) 257 64 29 / E-mail: (mark.beers@nl.fortis.com)

11 mei 99 15:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie