Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft introduceert BackOffice Server 4.5

Datum nieuwsfeit: 11-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Microsoft introduceert BackOffice Server 4.5

Nieuwe functies voor onderlinge samenwerking helpen teams efficiënter te werken

Schiphol-Rijk/Brussel, 11 mei 1999 - Microsoft kondigt de beschikbaarheid aan van Microsoft BackOffice Server 4.5, de complete, geïntegreerde reeks van serverapplicaties die geoptimaliseerd is voor het Microsoft Windows NT Server-besturingssysteem. Microsoft BackOffice Server 4.5 vereenvoudigt de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van krachtige oplossingen voor regionale vestigingen, afdelingen en middelgrote organisaties. Microsoft annonceert tevens de Team Productivity Upgrade for BackOffice Server 4.5, dat Microsoft Office 2000 voorziet van functies waarmee teams efficiënter kunnen werken. Hiermee is het mogelijk om een beveiligde en gestructureerde werkomgeving te creëren, waarbinnen leden van het team gezamenlijk aan documenten kunnen werken, kalenders en contactadressen bekijken en gegevens analyseren. Deze nieuwe uitbreiding voor Backoffice, die momenteel wordt ontwikkeld, zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar verschijnen.

"Onze klanten vragen ons om het implementatieproces van oplossingen die zijn gebaseerd op Office 2000 en het BackOffice-platform, te vereenvoudigen," vertelt Rich Tong, Vice President of Marketing voor de Business Productivity Group bij Microsoft. "BackOffice 4.5 maakt de taak van IT-professionals en ontwikkelaars aanzienlijk eenvoudiger, doordat er niet meer gegist hoeft te worden naar de instellingen bij de configuratie en het beheer van een afdelingsserver. Met de Team Productivity Upgrade maken we de implementatie eenvoudiger van team-georiënteerde oplossingen voor kennisbeheer die gebaseerd zijn op Microsoft Office 2000 en BackOffice-componenten, waaronder Microsoft SQL Server en Exchange Server."

Met de Team Productivity Update voor BackOffice Server 4.5 kunnen teams het volgende doen:


* Een gecentraliseerde werkomgeving creëren - Niet-technische eindgebruikers met de juiste rechten kunnen op eenvoudige wijze een Team Workspace - een centrale locatie voor het uitwisselen van teaminformatie - creëren. Het gaat daarbij om een uitbreiding op de desktop van teamleden die werken met Outlook 2000 of Internet Explorer 5. Via een eenvoudige Wizard kunnen gebruikers een projectnaam toekennen, leden aan het team toevoegen en specificeren welke applicaties beschikbaar zijn vanuit de werkomgeving. Daarbij is geen speciale programmeerkennis of ervaring met beveiligingsinstellingen of bestandsstructuren nodig.
* Direct aan de slag met kant-en-klare team-applicaties - Teamleiders of projectmanagers kunnen kiezen uit verschillende kant-en-klare applicaties, die bij de update worden meegeleverd. Het gaat daarbij onder andere om teamdocumenten op basis van Office 2000 Server Extensions, op Exchange Server gebaseerde applicaties voor onderlinge samenwerking, zoals een teamagenda, teamcontactadressen en discussies, en een template waarmee een op SQL Server gebaseerde applicatie gebouwd kan worden voor het bijhouden van lopende zaken.

* De werkomgeving uitbreiden met bedrijfseigen of door derden ontwikkelde applicaties - De update bevat tevens een raamwerk voor het integreren van additionele applicaties in de teamwerkomgeving. Ontwikkelaars, softwareleveranciers en solution providers kunnen aangeven hoe hun applicatie gepresenteerd, samengevat, geraadpleegd en offline gebracht kan worden binnen de werkomgeving van het team. Oplossingen die dit raamwerk ondersteunen, verschijnen binnen de Team Workspace Wizard zodat eindgebruikers deze kunnen selecteren als onderdeel van hun specifieke werkomgeving.

Omdat de Team Productivity Update een onderdeel is van BackOffice Server
4.5, kunnen ICT-managers BackOffice Server gebruiken om de kernomgeving voor teams of afdelingsservers te definiëren. De update zorgt tevens voor de installatie van additionele componenten, zoals Office Server Extensions bovenop BackOffice Server 4.5.

BackOffice Server 4.5 vereenvoudigt installatie, beheer en ontwikkeling BackOffice Server 4.5 beschikt over nieuwe eigenschappen waarmee de installatie en het beheer van communicatie- en applicatieservers voor regionale vestigingen en afdelingen aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Een scenario-gedreven installatie van een server voor een regionale vestiging en een hulpmiddel voor het installeren van meerdere gelijke servers zorgen ervoor dat het eenvoudig wordt om een standaardconfiguratie voor bijvoorbeeld een op afstand geplaatste server te creëren. Deze configuratie kan vervolgens gekopieerd worden naar een groot aantal servers. BackOffice Server 4.5 voorziet in één geïntegreerde beheersomgeving voor alle componenten, die gebaseerd is op de Microsoft Management Console (MMC)
-technologie. Met behulp van de BackOffice Server intranet starter site en starter applicaties kan zeer snel een intranet worden opgezet door een kant-en-klare web-applicatieserver te installeren, tezamen met de zeven meegeleverde applicaties, zoals een bedrijfsdirectory, een evenementenkalender, een helpdesk en een onkostensysteem.

In BackOffice Server 4.5 zijn de nieuwste componenten en servicepacks van de BackOffice-familie geïntegreerd, inclusief Microsoft SQL Server 7.0 en Systems Management Server 2.0. BackOffice Server 4.5 bevat tevens nieuwe client-software, waaronder Outlook 2000 (hiervoor zijn client acces-licenties voor Exchange of BackOffice verseist), FrontPage 2000 (single user licentie), het Visual InterDev web-ontwikkelsysteem versie 6.0 (single user versie) en Seagate Info 6.0 (5 user-licentie).

Licenties
BackOffice Server 4.5 helpt de administratiekosten voor licenties te verlagen, dankzij één licentie voor de server-componenten en één client acces-licentie. De BackOffice Server-reeks en de client acces-licentie vormen een eenvoudige en rendabele wijze om de BackOffice-reeks van serverproducten aan te schaffen en te gebruiken.
Klanten kunnen tijdens de installatie de volgende componenten van de BackOffice-familie installeren: Windows NT Server 4.0 inclusief het Windows NT Option Pack, Microsoft Exchange Server 5.5, Microsoft Proxy Server 2.0, Microsoft SNA Server 4.0, Microsoft SQL Server 7.0, Microsoft Site Server
3.0 en Microsoft Systems Management Server 2.0.

De BackOffice client access-licentie helpt de administratiekosten voor licenties te verlagen door te voorzien in één licentie voor de toegang tot alle componenten van BackOffice Server 4.5, ongeacht of deze worden gebruikt als onderdeel van BackOffice Server 4.5 of als los aangeschafte componenten.

Meer informatie over de nieuwe mogelijkheden, de prijzen en de licenties zijn te vinden op de BackOffice Server website:
www.microsoft.com/backofficeserver/.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32,
Microsoft N.V., Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 (0)2 - 730 39 14,
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.
Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft B.V. website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Backoffice, Windows NT(tm), Outlook, FrontPage en Visual InterDev zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Perlita Fränkel
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
PO Box 3120
2130 KC Hoofddorp
The Netherlands
Tel.: +31 (0)23 5628208
Fax: +31 (0)23 5651724
E-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...