Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie helpt Radio en TV Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Maximaal 1,8 miljoen voor centrale huisvesting
Provincie helpt Radio en TV Drenthe

Assen, 11 mei 1999
Persberichtnummer 99-096Gedeputeerde staten (GS) stellen aan provinciale staten voor om Radio en TV Drenthe financieel te ondersteunen, zodat de beide onderdelen van de Drentse omroep centraal kunnen worden gehuisvest in de voormalige HBS aan de Beilerstraat te Assen. GS zijn bereid om hiervoor eenmalig maximaal 1,8 miljoen gulden beschikbaar te stellen. Zij zullen provinciale staten voorstellen om deze financiële bijdrage ten laste te brengen van het overschot van ruim
7 miljoen gulden, dat de provincie heeft over het jaar 1998.

GS vinden het onder één dak brengen van RTV Drenthe belangrijk, omdat uit onderzoek is gebleken dat gezamenlijke huisvesting de exploitatiekosten zal verlagen, waardoor de Drentse omroep er in de toekomst financieel beter voor zal komen te staan. Op de huidige locaties zijn geen mogelijkheden om een kostenbesparende samenwerking tussen radio en televisie te realiseren.

GS hechten veel belang aan een financieel gezonde omroep in Drenthe. RTV Drenthe valt niet meer weg te denken als regionale informatiebron met een belangrijke functie op maatschappelijk en cultureel gebied. RTV Drenthe is in de afgelopen jaren niet voor niets uitgegroeid tot één van de populairste regionale omroepen van Nederland. RTV Drenthe speelt een prominente rol bij het vergroten van de betrokkenheid van de Drentse inwoners bij hun leefomgeving en bij de meningsvorming. Hierdoor draagt RTV Drenthe bij aan een 'Zichtbaar Drenthe', één van de kernbegrippen uit het Provinciaal bestuursprogramma 1999-2003.
Omdat de regionale programma's ook steeds vaker buiten de regio te zien zullen zijn (bij de Wereldomroep en op termijn via een landelijk vensterprogramma samen met de NOS), wordt RTV Drenthe ook een steeds belangrijker medium voor de beeldvorming van Drenthe buiten de provinciegrenzen.

In hun voorstel gaan GS ervan uit, dat de gemeente Assen het gebouw gratis of voor een symbolisch bedrag beschikbaar stelt. Bovendien stellen GS de voorwaarde dat RTV Drenthe bij de bouwactiviteiten zo mogelijk gebruik gaat maken van een project waarbij jongeren leren restaureren. Ten slotte benadrukken GS dat het hier om een maximale bijdrage gaat. Als de huidige panden van RTV Drenthe meer opbrengen dan de taxatiewaarde, willen GS dat op het voorgestelde bedrag in mindering brengen.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie