Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstacademies Breda en 's-Hertogenbosch samen verder

Datum nieuwsfeit: 11-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool 's-Hertogenbosch

Kunstacademies Breda en 's-Hertogenbosch samen verder.

In november 1998 hebben de Colleges van Bestuur van de Hogeschool Brabant en de Hogeschool 's-Hertogenbosch het bureau KPMG/Bureau voor Economische Argumentatie de opdracht gegeven de mogelijkheid en de wenselijkheid van een eventueel samengaan van de kunstacademies van beide hogescholen te onderzoeken. Begin maart heeft KPMG verslag uitgebracht van de bevindingen van het onderzoek. Vervolgens hebben de Colleges van Bestuur van de beide Hogescholen besloten een traject in te zetten dat moet leiden tot een samengaan van de Akademie voor Kunst en Vormgeving 's-hertogenbosch en de Academie St. Joost te Breda per 1 september 1999.

Uitgangspunt bij de samenwerking zijn de randvoorwaarden die ook van toepassing waren bij de onderzoeksopdracht die door KPMG onder verantwoordelijkheid van Prof. Willem Dercksen is uitgevoerd:

* handhaving van de inbedding van elk van de beide academiesin de eigen multisectorale hogeschool;

* handhaving van beide locaties voor kunstonderwijs;

* handhaving van onderwijsidentiteit en profiel van beide academies;

Met deze stap nemen de beide Hogescholen een door hen noodzakelijk geacht initiatief in de herstructurereing van het kunstonderwijs in de regio.

Doel van de samenwerking is:

* het behoud van en het optimaliseren van het opleidingsaanbod in de regio;

* het ontwikkelen van nieuwe, gezamenlijke onderwijsinitiatieven;

* het verder verhogen van de kwaliteit van het onderwijs aan beide academies;

* het behalen van efficiency-winst.

Het samengaan van de academies in Breda en 's-Hertogenbosch krijgt de vorm van een samenwerkingsinstituut dat zal worden aangestuurd door een tweehoofdige collegiale directie bestaande uit de huidige directeuren van beide kunstacademies, Jules van de Vijver (Breda) en Alex de Vries ('s-Hertogenbosch). Deze directie opereert onder eindverantwoordelijkheid van een bestuursorgaan dat wordt gevormd door de Colleges van Bestuur van de beide Hogescholen. Namens dit bestuursorgaan zal de aansturing plaatsvinden door de beide portefeuillehouders kunstvakonderwijs, mevrouw mr. J.A.M. Nijenhuis (CvB Hogeschool 's-Hertogenbosch) en drs. A. Ossewaarde (CvB Hogeschool Brabant).

Op korte termijn zullen bestuurlijke en organisatorische stappen worden gezet om het samenwerkingsinstituut vorm te geven. Ook zullen voorstellen worden ontwikkeld voor nieuwe, gezamenlijke onderwijsinitiatieven en voor concrete vormen van samenwerking in de verschillende fasen van de opleiding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie