Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 12-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 12-05-99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 12 mei 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Vrouw beroofd
Een 25-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend rond 11.30 uur beroofd in de Ypenmolendrift van haar portemonnee. De vrouw die kort daarvoor had gepind liep terug naar haar auto toen zij werd klemgereden door een bromfietser. De man dreigde met een groot mes en dwong de vrouw haar geld af te geven. De buit was enkele honderden guldens.

Verkeerscontrole
Een vrachtwagencombinatie bleek dinsdagmiddag op de Beneluxweg te zwaar beladen met tegels. De vrachtwagenchauffeur uit Bergum moest in totaal 7000 kg afladen, voordat hij met een proces-verbaal zijn weg kon vervolgen.

Dronken snorfietser valt
Een 51-jarige snorfietser uit Groningen kwam door onbekende oorzaak ten val op het fietspad van de Antonius Deusinglaan. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Omdat hij onder invloed was is hem bloed afgenomen.

Fietser maakt onfortuinlijke salto
Doordat zijn lunchpakket in een plastictas aan het stuur in zijn wiel kwam, maakte een 35-jarige fietser uit Groningen een onfortuinlijke salto. De fiets stond in één keer stil waardoor de man als het ware gelanceerd werd. De man had lichte verwondingen aan zijn handen en hoofd en is door ambulancepersoneel behandeld.

Bestuurders onder invloed
Een 31-jarige vrouw uit Groningen is vanmorgen op de Westerhaven aangehouden voor het rijden onder invloed (promillage van 1,2). De politie had de vrouw kort voor de aanhouding wankelend zien lopen. Toen zij even later in een auto werd gesignaleerd, werd ze aan de kant gezet. De vrouw mocht het bureau met een rijverbod en een dagvaarding verlaten.
Een 42-jarige man uit Rotterdam is vannacht op de Meeuwerderweg aangehouden voor het rijden onder invloed (promillage van 1, 3). De man moest met een boete van 900 gulden en een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs het bureau verlaten.

Fietsendief op heterdaad betrapt
Een 31-jarige man uit Groningen is vannacht aangehouden voor het stelen van een damesfiets op de Turfsingel NZ. Nadat hij het slot had doorgeknipt en weg wilde rijden, zag hij de politie. Daarop gooide hij de fiets snel weg. Helaas voor hem was het een en ander al gezien en moest hij mee naar het bureau. Hier bekende hij vrij snel. Na verhoor mocht de man het bureau verlaten.

Man aangehouden voor inslaan deur
De politie heeft vannacht een 22-jarige man uit Groningen aangehouden in de Vinkenstraat, omdat hij de voordeur van zijn ex-vriendin vernielde. Alle ruiten van de deur moesten er aan geloven. De man werd aangetroffen onder het bloed en bleek onder invloed van alcohol. Met moeite kreeg de politie de man mee naar het bureau, waar hij ter ontnuchtering en verhoor is ingesloten.

Geluidsoverlast leidt tot vernieling
Een 44-jarige man uit Groningen is gisteravond in zijn woning aan de Grote Leliestraat aangehouden, omdat hij een steen door de ruit van zijn 20-jarige bovenbuurman had gegooid. De bovenbuurman had toen hij thuiskwam op de grond gestampt, omdat de benedenburen de muziek hard had staan. Daarop werd zijn ruit ingegooid en werd de benedenbuurman aangehouden, omdat hij door getuigen was gezien. De man is na verhoor weggestuurd.

Auto over de kop
Twee mannen en een vrouw uit Duitsland zijn gistermiddag op de Europaweg gewond geraakt toen de 19-jarige bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto over de kop sloegen. De bestuurder en de vrouw kwamen er met schaafwonden vanaf. De 18-jarige vrouw moest nog wel aan haar bil worden gehecht. De 20-jarige inzittende is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis in Groningen. De auto was total-loss en werd afgesleept.

Windmolen gestolen
Uit het veld van de Hanzehogeschool aan het Zernikeplein is gisteren door nog onbekende daders een windmolen gestolen. Uit de 18 meter hoge mast werden de wieken en generator gedemonteerd. Ook de apparatuur onder uit de mast werd weggenomen. De totale schade bedraagt ongeveer fl. 25,000,-.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 599 5010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie