Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor 'soortenbescherming' Friesland

Datum nieuwsfeit: 12-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

F. 170.000,- voor 'soortenbescherming'

Dit jaar krijgt de provincie van het Ministerie van LNV 170.000,- voor soortenbeschermingsprojecten. Dit zijn projecten gericht het behoud van bedreigde dier- en plantensoorten. Gedeputeerde Staten stellen vast aan welke projecten het geld besteed wordt. Vandaag hebben GS het lijstje voor 1999 vastgesteld, waarin de volgende projecten opgenomen zijn:


* Verbetering van het leefgebied van de Grote vuurvlinder in de Bancopolder (tussen Lemmer en Sloten). De bijdrage van 30.000,- is aangevraagd door de Vlinderstichting.


* Verbetering van het leefgebied van de Grote vuurvlinder in de Lendevallei (nabij Wolvega). De bijdrage van 25.000,- is aangevraagd door de Vlinderstichting en It Fryske Gea (IFG).


* De uitvoering van het beschermingsplan voor de Zwarte stern; project is ingediend door de Bond van Friese VogelbeschermingsWachten (BFVW). Het project is opgenomen voor een bedrag van 5.000,-.


* Project voor het verbeteren van de visintrek bij Roptazijl (nabij Pietersbierum), zodat de lepelaar daar weer vis kan vangen. Project is ingediend door Waterschap de Waadkant en is opgenomen in de lijst voor een bedrag van

25.000,-


* Het maken van een analyse van de knelpunten voor verbetering van het leefgebied van de Noordse woelmuis. De bijdrage is aangevraagd door de Vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming. De bijdrage is
30.000,-


* Het oplossen van de knelpunten in de Ecologische Verbindingszones voor dassen bij Oldeberkoop. De bijdrage is aangevraagd door het Distrikt Gorredijk. De bijdrage uit het soortenbeschermingsbudget is
30.000,-

Opgeteld geeft dit een totaal van 145.000,-. De resterende 25.000,- worden gereserveerd mogelijke projecten voor soortenbescherming in Gaasterland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie