Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Preventie succesvol bij bescherming natuur Overijssel

Datum nieuwsfeit: 12-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 12 mei 1999

Jaarverslag 1998 handhaving en uitvoering Bos- en Natuurbeschermingswet vastgesteld

PREVENTIEVE ACTIES SUCCESVOL BIJ BESCHERMING BOS EN NATUUR OVERIJSSEL

Preventieve acties hebben succes gehad bij het beschermen van het Overijsselse bos en de natuur. Door de mensen met een verplichting ten aanzien van de Bos- of Natuurbeschermingswet tijdig persoonlijk te benaderen en te stimuleren hebben deze preventieve maatregelen geleid tot een aanzienlijke daling van het aantal overtredingen. Zo is het aantal kapmeldingen het afgelopen jaar met 10% toegenomen en voldoet een hoog percentage eigenaren aan de herplantverplichting (99%). Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het jaarverslag 1998 handhaving en uitvoering Bos- en Natuurbeschermingswet dat Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld.

Het doel van de Boswet is duurzame instandhouding van het Nederlandse bosareaal. Voor Overijssel gaat het om 38.000 hectare bos. De Natuurbeschermingswet moet een krachtige bescherming bieden aan bijzondere natuurgebieden. In Overijssel betreft dit 8 Staatsnatuurmonumenten en 8 beschermde natuurmonumenten (in eigendom van particulieren of particuliere natuurbeschermingsorganisaties) met een oppervlakte van 5.000 hectare.
Sinds 1 januari 1996 voeren de provincies een belangrijk deel van de taken uit, die uit de Bos- en Natuurbeschermingswet voortvloeien. Bij de provincie Overijssel zijn twee controleurs werkzaam, die dagelijks de Overijsselse bossen doorkruisen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie