Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Micrografx introduceert stroomschema-programma

Datum nieuwsfeit: 12-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Micrografx introduceert stroomschema-programma
iGrafx Professional en proces-analyseprogramma iGrafx Process

Opvolgers van ABC FlowCharter en Optima ondersteunen Visual Basic for Applications 6.0

Maarssen, 12 mei 1999 - Micrografx, ontwerper van grafische software, brengt iGrafx Professional op de markt, een geïntegreerde oplossing voor het maken van intelligente diagrammen van bedrijfsprocessen, gestructureerde stroomschema's en visuele modellen. iGrafx Professional is de opvolger van ABC FlowCharter en is gericht op werknemers die hoofdzakelijk met informatie werken, managers en automatiseerders. Micrografx introduceert tevens iGrafx Process, een gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel voor managers en analysten, waarmee het mogelijk is om complexe bedrijfsprocessen te visualiseren, analyseren en verbeteren. iGrafx Process is de opvolger van Micrografx Optima.

iGrafx Professional biedt een gestroomlijnde, doelgerichte gebruikersinterface, met een nieuwe 'auto sensing'-functie. Auto sensing anticipeert op de volgende stap of taak die de gebruiker waarschijnlijk zal uitvoeren en schakelt daarop automatisch over naar de juiste werkmodus. Hiermee wordt de hoeveelheid werk en het aantal stappen dat nodig is om een schema te ontwerpen, aanzienlijk gereduceerd.

"iGrafx Professional is een intelligente oplossing voor een brede reeks visuele communicatie-uitingen voor zakelijk gebruik" zegt Doug Richard, president en chief executive officer van Micrografx. "Voorzieningen als auto sensing hebben de mogelijkheden van iGrafx Professional geoptimaliseerd en zorgen ervoor dat de software de gebruiker veel werk uit handen neemt."

iGrafx Professional biedt meer mogelijkheden en gebruiksgemak De grafische software van Micrografx staat bekend om haar vermogen om snel en eenvoudig schema's van bedrijfsprocessen te maken en aan te passen. iGrafx Professional bouwt hierop voort met een aantal nieuwe mogelijkheden. Tot de belangrijkste mogelijkheden behoren:

· Intelligente afdelingen - Activiteiten groeien of krimpen al naar gelang gebruikers diagramvormen verwijderen of aan afdelingen toevoegen. Ook bij het afdrukken op meerdere pagina's wordt hiermee rekening gehouden. · Automatische verbindingen die van de pagina lopen - Afdrukken op meerdere pagina's zijn eenvoudiger te lezen doordat het duidelijk is waar de lijnen op de ene pagina eindigen en waar deze op de andere pagina beginnen. Wanneer dergelijke schema's worden geëxporteerd naar HTML, worden de verbindingen omgezet in een handige hyperlink.
· Nummering van vormen - Ondersteuning voor 'change control' en intelligente, automatische nummering op basis van koppelingen en structuur. · Ondersteuning voor meerdere pagina's - Ondersteuning voor omvangrijke diagrammen die meerdere pagina beslaan. Processchema's kunnen groot en complex zijn en passen zelden op slechts één pagina. Doordat alle pagina's overzichtelijk op het scherm kunnen worden weergegeven, is het nu eenvoudiger om met dergelijke grote en complexe schema's te werken. · Intelligente bewerking - Vormen kunnen automatisch in een bestaande verbinding worden ingevoegd en bij het verwijderen van een vorm wordt de verbroken verbinding automatisch hersteld.
· Geïntegreerde vorm-bibliotheek - Uit deze uitgebreide bibliotheek kunnen vormen gemakkelijk geselecteerd en met 'Click & Drag' naar de juiste positie gesleept worden.
· iDiagrams - Stroomschema's en procesdiagrammen kunnen 'live' worden gedraaid, met de mogelijkheid tot directe interactie met gebruikers en systemen.
· Automatische lijnen - Het programma zorgt zelf voor de automatische routering van lijnen, overbruggingen en koppelingen. · Visio importfilter - Bestaande Visio-bestanden kunnen gemakkelijk in iGrafx Professional worden geïmporteerd.

Snelle procesanalyse voor managers en analisten met iGrafx Process iGrafx Process is een tool waarmee managers en analisten complexe bedrijfsprocessen op heldere wijze kunnen visualiseren, modelleren en simuleren. Met behulp van heldere grafieken en diagrammen kunnen organisaties bijvoorbeeld zoeken naar methodes om de efficiëntie van bedrijfsprocessen te verhogen door onnodige stappen te identificeren en te elimineren.

Waar iGrafx Professional een op stroomschema's en gebeurtenissen gebaseerde aanpak biedt, werkt iGrafx Process met een op activiteiten en functies georiënteerde benadering. Deze werkwijze leent zich met name voor 'what-if'analyses, brainstorming en creatief denken.

Ondersteuning voor VBA 6.0
Zowel Micrografx iGrafx Professional als iGrafx Process zijn volledig compatibel met Visual Basic for Applications (VBA) 6.0, de algemene applicatie-programmeertaal van Microsoft. Dit betekent dat beide applicaties verregaand aangepast kunnen worden aan de wensen van de gebruiker. Bovendien kunnen de meer dan 2 miljoen ontwikkelaars die op basis van Microsoft Office oplossingen ontwikkelen nu toepassingen bouwen die gebruikmaken van de grafische mogelijkheden van iGrafx Professional, iGrafx Process en de Microsoft Office 2000-componenten. Ontwikkelaars kunnen met behulp van iGrafx Professional, iGrafx Process en VBA snel geavanceerde oplossingen bouwen die automatisch bedrijfsprocessen en -modellen in kaart brengen en visualiseren.

Micrografx
Micrografx, opgericht in 1982 (NASDAQ: MGXI), is wereldwijd marktleidend leverancier van grafische software voor ondernemingen met focus op drie categorieën gebruikers: proces-, ERP- en netwerkspecialisten, professionele ontwerpers en algemene, zakelijke gebruikers. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Micrografx bevindt zich in Richardson, Texas. R&D-faciliteiten zijn gevestigd in Richardson, Los Angeles en Portland. De ondernemingen heeft daarnaast internationale kantoren in Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en werkt samen met vertegenwoordigers in Denemarken, Polen, Spanje en Zwitserland. Aanvullende informatie over het grafische softwareassortiment van Micrografx is te vinden op de Micrografx web site, www.micrografx.com/. Hier zijn tevens trial-versies van Micrografx-software te downloaden.

Voor meer informatie:
Micrografx B.V.,Kareen Daenen, Tel: 0346 - 558 181 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Berith Selling, tel: 023 - 562 82 08.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie