Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Muizenplaag in het Fries Museum

Datum nieuwsfeit: 12-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuw in De Verzamelplaats

Muizenplaag in het Fries Museum

Van 12 mei t/m 8 juni 1999: Jeanet Beuker

De Verzamelplaats zit van 12 mei tot en met 8 juni vol met muizen. Maar wees gerust, het zijn geen echte muizen. Het zijn ongeveer 70 kleine muisjes van klei die Jeanet Beuker (10 jaar) uit Leeuwarden zelf gemaakt heeft.

Muizen zijn de lievelingsdieren van Jeanet. Ze heeft dus in haar verzameling ook allerlei andere soorten muizen: twee knuffelmuizen, een jo-jo-muis, een opwind-muis, een wollen muis, een kralen muis en ook een kale muis. Haar allerliefste muis is niet in het museum te zien. Dat is namelijk een echte muis. Die heet "Droppie" en woont gewoon bij Jeanet thuis.

Wil je meer informatie over de muizenverzameling van Jeanet? Kijk dan op internet en klik met je muis naar: www.gco.nl. Je kunt dan ook meedoen aan een prijsvraag.

De Verzamelplaats

Het Fries Museum heeft speciaal voor kinderen een ruimte ingericht waar ze hun verzamelingen kunnen exposeren. Veel kinderen blijken enthousiaste verzamelaars te zijn van sleutelhangers, stikkers, postzegels, buitenlands geld, schelpen, skeletjes, plaatjes van de Spice Girls of hun favoriete voetbalclub, knuffels en noem maar op.

Om de vier weken wordt een kind de gelegenheid geboden zijn of haar verzameling in 'de Verzamelplaats' aan het museumpubliek te tonen. Onderdeel van het project is ook het zelf inrichten van de vitrine en de laatjes door de kinderen.

 
Voor meer informatie: Paul Klarenbeek, PR & Voorlichting, tel. 058 - 212 30 01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie