Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw Wolvenwoud in Artis

Datum nieuwsfeit: 13-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Artis

Amsterdam, 4 mei 1999

Persbericht

Met Hemelvaartsdag naar het nieuwe Wolvenwoud in Artis

De wolven van Artis betreden op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) voor het eerst hun geheel nieuwe verblijf.

Midden in de dierentuin is een ruim terrein aangelegd, afgewisseld met bomen, waterpartijen en heuvels, waar de voorouders van de hond naar hartelust kunnen rennen en spelen. De drie witte Artiswolven, twee mannen en een vrouw, hebben gezelschap gekregen van een Berlijnse jonge wolvin. Lica is pas twee jaar oud, maar alle hoop is gericht op haar en wie weet zorgt zij in de toekomst voor kleine wolfjes. Zijn de drie Artiswolven mooi wit van kleur, Lica is duidelijk herkenbaar aan de meer donkere haren in haar witte vacht.

Het publiek kan niet meer 'om de wolven heen', zij wandelt via een houten loopbrug dwars door het verblijf en heeft aan beide kanten een goed uitzicht op de wolven.

Hemelvaartsdag is een uitgelezen Artisdag: traditiegetrouw is de entreeprijs verlaagd en betalen volwassenen slecht ƒ 17,50 en kinderen van 4 tot en met 11 jaar ƒ 12,50. Ook een mooie gelegenheid om te gaan kijken bij de twee speelse jonge lippenbeertjes. Bij goed weer mogen ze dagelijks buiten ravotten van 11.30 tot 14.30 uur, maar zullen af en toe ook weer een veilig plekje zoeken op moeders harige en warme rug.

Ook tal van andere jonge dieren zijn het bekijken meer dan waard!


------------------------------------

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie