Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne motto SP: Schoon genoeg van dit Europa?

Datum nieuwsfeit: 14-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij

Schoon genoeg van dit Europa?

14-05-99 Onder het motto "Schoon genoeg van dit Europa?" gaat de SP campagne voeren voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Met meer dan één miljoen speciale tomatenschuursponsen, "spic-en-span"-posters, huis-aan-huis-folders, een gratis magazine "Hanja & Hedy, Europees voor gevorderden" en radio- en tv-reclame voor een ander Europa en een socialer Nederland wordt dat motto in de komende weken kracht bijgezet.

De SP mag op basis van de huidige peilingen rekenen op tenminste één zetel in het Europees Parlement. Lijsttrekker Erik Meijer denkt echter dat veel mensen die nationaal nog geen SP stemmen, bij de Europese verkiezingen wel aangetrokken worden door de standpunten van zijn partij: "Wij zijn de enige linkse partij in Nederland die zich faliekant tégen de huidige Europese gelijkschakeling keert. We gaan proberen de mensen die nu overwegen om thuis te blijven op 10 juni, duidelijk te maken dat een linkse tegenstem ook in Brussel en Straatsburg gehoord moet worden. Ja-knikkers zitten er al genoeg in het Europees Parlement. Zeker nu geldt dat thuisblijven niet helpt en tegenstemmen wel."

Volgens Meijer denken veel mensen bij "Europa" aan vriendjespolitiek, fraude, zakkenvullerij en grove geldverspilling. Terechte verwijten naar zijn mening. "Maar er mankeert nog veel meer aan de wijze waarop de Europese eenwording doorgedrukt wordt. Brussel is voor de meeste mensen een uiterst onaangename ver-van-mijn-bed-show. Sociale en democratische rechten in alle lidstaten worden opgeofferd aan de opbouw van een ongecontroleerde Europese superstaat. Met verwijzing naar "Europa" wordt door de sociale zekerheid afgebroken, de nutsbedrijven en ziekenfondsen in de uitverkoop gedaan en de invloed van de Tweede Kamer uitgehold. Overal in de Europese Unie neemt de sociale tweedeling tussen arm en rijk toe. Het ene "Europa" is per saldo vooral goed voor grote bedrijven en mensen met veel geld. Daartegen willen wij onze stem laten horen en aangeven hoe er een ander Europa en een socialer Nederland kan komen."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie