Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie West-Vlaanderen organiseert "Uit in West"

Datum nieuwsfeit: 16-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Provincie West-Vlaanderen organiseert "Uit in West" op 16 mei 1999
Ieper, Oostende, 10/5/1999

Proosdij
Burg 2
B - 8000 Brugge
Telefoon 050/40 56 29
Telefax 050/ 40 56 01
E-Mail : provincie@west-vlaanderen.be

Brugge, 10 mei 1999
99/DPC/PB/Nr. 073

behandelend ambtenaar : Barbara Depraetere

Provincie West-Vlaanderen organiseert "Uit in West" op zondag 16 mei 1999

Op zondag 16 mei van 11 uur tot 19 uur organiseert het provinciebestuur de zevende editie van Uit in West, een dag vol informatie en recreatie voor het hele gezin. Dit keer staan de provinciedomeinen Raversijde (Oostende) en De Palingbeek (Ieper) centraal. In het speciaal voor die dag opgezette tentendorp, kun je kennismaken met de vele beleidsaspecten van het provinciebestuur. Uit in West start op beide domeinen met een aperitiefconcert, daarna staan tal van leerrijke en ontspannende activiteiten voor jong en oud op het programma.

Provinciedomein De Palingbeek
Speciale aandacht hier gaat naar het provinciebeleid inzake cultuur, welzijn, sport, land- en tuinbouw. Naast deskundige uitleg rond deze items, worden ook heel wat randactiviteiten gepland zoals stuntfietsen, demos met de theater- en textielkoffer, Afrikaanse dans, optredens van de kunstbendesen Red Rooster. De jongste bezoekers kunnen circus spelen met Hoetchatcha, ravotten in de speleobox, meespelen met het natuurspel en de new games.

Domein Raversijde
Heb je eerder interesse voor het toeristisch-recreatief aanbod van de provincie, of wil je weten wat de provincie doet rond milieu, natuur en internationale samenwerking, dan moet je op het domein Raversijde te Oostende zijn.
Naast het informatieve luik van deze dag, wordt ook hier ruim aandacht besteed aan het recreatieve: volksdansen, schietlapschieten, een Euroquiz, optredens van O Parleur en de MG-Band, poppenkast- en theatervoorstellingen zorgen voor elk wat wils. De geschiedenis induiken kan in het Memoriaal Prins Karel en het Openluchtmuseum Atlantikwall die voor de gelegenheid gratis toegankelijk zijn. Vanop dit domein gaat Radio 2 vanaf 17 tot 18 uur met tal van optredens live in de ether.

Het busvervoer vanaf de stations Ieper en Oostende naar de provinciedomeinen en alle voornoemde activiteiten zijn volledig gratis.

Uit in West kadert in de Dag van de Vlaamse Provincies, de opendeurdag van West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.

Voor meer info en een volledige programmatie kunt u terecht bij de dienst Promotie en Onthaal, tel.: 050/40 31 11, fax: 050/40 31 00, Provinciehuis Boeverbos, Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries (Brugge).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie