Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie Coevorden voor schoolmaatschappelijk werk

Datum nieuwsfeit: 17-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Coevorden

Persberichten 17-05-99

GEMEENTE GEEFT SUBSIDIE VOOR SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERK

De scholengemeenschappen Het Esdalcollege in Oosterhesselen en De Nieuwe Veste in Coevorden ontvangen van de gemeente Coevorden subsidie voor het instellen van School Maatschappelijk Werk. Het gaat om een subsidie van 50 procent van de kosten tot een maximum van fl. 6.000,-- per school. De fl. 12.000,-- die de gemeente ter beschikking stelt worden gedekt uit de posten voor maatschappelijk werk (50 %) en nieuwkomers (50 %).

Scholen voor voortgezet onderwijs worden in toenemende mate geconfronteerd met probleemsituaties van leerlingen. Problemen van onderwijskundige aard kunnen meestal door de school zelf worden opgelost, maar voor complexere maatschappelijke problemen zijn de scholen meestal niet toegerust. Hiervoor wordt steeds vaker een beroep gedaan op instellingen voor maatschappelijk werk.

De gemeente Coevorden vindt het een goede ontwikkeling dat scholen voor voortgezet onderwijs aandacht schenken aan problemen van leerlingen in totaliteit en niet alleen aan leerprestaties. Door middel van School Maatschappelijk Werk kan al vroeg ingespeeld worden op probleemsituaties. Daarnaast worden scholen steeds vaker geconfronteerd met de instroom van kinderen van asielzoekers, die om speciale opvang en begeleiding vragen. Ook hiervoor wordt het School Maatschappelijk Werk ingezet.


Coevorden, 17 mei 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie