Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 18-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Barendrecht: raadselachtige moord op 49-jarige man

Vrijdagmorgen 30 april (Koninginnedag) om 08.45 uur werd het stoffelijke overschot van de 49-jarige Pieter Wesemann uit Rotterdam gevonden. De plek waar hij gevonden werd ligt aan 'De Oude Maas', aan de Achterzeedijk en vlakbij het Pannenkoekenhuis in het recreatiegebied in Barendrecht. Door dit gebied loopt een fietspad, waar de politie een bloedspoor heeft gevonden, niet ver van de plek waar hij gevonden is. De man woonde in de Quackstraat in Rotterdam-Charlois.

Op donderdagavond 29 april zat Wesemann met vrouw en kinderen gewoon thuis. Tussen 22.00-23.30 uur toeterde er ineens een auto. Kennelijk verwachtte hij nog bezoek. Het slachtoffer stond op, zei tegen zijn vrouw zo weer thuis te zijn en liep, op slippers en met zijn jas aan het huis uit. Wat er tussen donderdag 29 april 22.00/23.30 uur en vrijdag 30 april 08.45 uur is gebeurd, is onbekend Ook heeft de politie geen idee van een motief. Pieter Wesemann was getrouwd, had kinderen en had al 27 jaar een vaste baan bij de Melkunie.

Op de avond dat hij verdween droeg hij een blauwe spijkerbroek, een bruin jack met zwarte boorden en lichtgrijze slippers. In zijn linkeroor droeg hij een oorring. Toen Wesemann het huis verliet had hij waarschijnlijk ook een sleutelbos bij zich, met daaraan een autosleutel van een Mazda 626, een huissleutel, een klein sleuteltje en een alarmkastje voor de auto. Deze sleutelbos was weg toen hij werd gevonden.

De politie vraagt:

- Wie heeft informatie over waar het slachtoffer de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 april geweest kan zijn?
- Heeft iemand het slachtoffer, misschien in gezelschap, ergens gezien (b.v. in een auto) tussen donderdag de 29ste april 22.00/23.30 uur en vrijdag 30 april 08.45 uur?

- Weet iemand meer van de verdwenen sleutelbos?
- Wie kan iets vertellen over de persoon/personen die Pieter Wesemann die donderdagavond hebben opgehaald in de Quackstraat in Rotterdam-Charlois?

- Wie kan meer vertellen over de auto die voor het huis van Wesemann claxonneerde die 29ste april?

- Zijn er mensen die in de omgeving van het recreatiegebied "De Oude Maas" die nacht iets vreemd hebben gezien wat verband kan houden met de moord?

- Wie kan informatie over Pieter Wesemann en zijn contacten geven en is nog niet door de politie gehoord?

Reacties
Regiopolitie Rotterdam-Rijnmond
Bureau Zuidplein
Tel: 0800 - 61 01 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie