Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rioleringsplan voor Baarle Hertog en Baarle Nassau

Datum nieuwsfeit: 18-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rioleringsplan voor beide Baarles.

BAARLE HERTOG De colleges van Baarle Hertog en Baarle Nassau zullen op korte termijn komen tot één gemeentelijk rioleringsplan (GRP).Voor Nederlands Baarle een verplichting om te komen tot een dergelijk plan, voor Baarle Hertog geen verplichting, maar het college van Belgisch Baarle vindt het toch een goede zaak.

In een GRP wordt weergegeven hoe de gemeente haar rioleringstaak in de komende periode zal uitvoeren.

Tussen beide colleges is afgesproken om allereerst een goed inzicht in de huidige riolering te krijgen. Daarom is het gewenst om gedeelten van de bestaande riolering ouder dan 25 jaar te inspecteren en te reinigen. Aan de hand hiervan kan men een rioolrenovatieplan opstellen.

De kosten voor het opmaken van het GRP wordt geraamd op 400.000 Bef (Fl 22.000,-) . Voor het reinigen en inspecteren komt er nog eens 1.500.000 Bef (fl 82.500,-) bij. Deze kosten worden verdeeld in de verhouding Nassau 75% en Hertog 25%.

De gemeenteraad van Baarle Hertog zal zich komende donderdag 20.00 uur hierover uitspreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie