Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actieve bijdrage in terugdringen werkloosheid Tilburg

Datum nieuwsfeit: 18-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

18-5-99

Weer 1 miljoen voor Kanaalzoneproject

Actieve bijdrage in terugdringen werkloosheid

Aangezien bij het Kanaalzoneproject vorig jaar het gestelde doel is bereikt, heeft het college besloten ook voor 1999 fl.1 miljoen te investeren in revitalisering van dit GSB-gebied (Tilburg Oud Noord, GroteStedenBeleid). Dit betekent ook dat het eind 1997 tussen gemeente, het Bedrijvenoverleg Kanaalzone en Arbeidsvoorziening afgesloten convenant om een actieve bijdrage te leveren in het terugdringen van de werkloosheid wordt gecontinueerd. Voor het vervolg van het project zijn nieuwe afspraken gemaakt: minstens 60 bedrijven moeten meedoen, er dienen 180 vacatures te worden aangemeld waarvan er tenminste 50% moet worden vervuld. De gemeentelijke bijdrage van f 1 miljoen wordt ingezet voor het opknappen van de Ringbaan-Oost en de Ringbaan-Noord (f750.000), verbetering van panden in de Kanaalzone en een kunstzinnig herkenningspunt voor de Kanaalzone.

Convenant
Eind 1997 is door de gemeente Tilburg een convenant afgesloten met het bestuur van het Bedrijvenoverleg Kanaalzone en Arbeidsvoorziening, waarbij de intentie werd uitgesproken een actieve bijdrage te leveren aan het terugdringen van de werkloosheid in dit GSB-gebied in ruil voor een extra inzet van fl. 2 miljoen uit het GSB-budget. Vorig jaar is fl. 1 miljoen beschikbaar gesteld. Na een jaar zou worden geëvalueerd en op basis daarvan zou worden beslist of het project zou worden gecontinueerd en het resterende miljoen zou worden ingezet. Daartoe is nu besloten.

Met 59 deelnemende bedrijven, 231 aangemelde en 112 ingevulde vacatures is met het Kanaalzoneproject in 1998 de gestelde doelstelling gehaald. Afgesproken was namelijk dat zich 40 bedrijven zouden moeten aanmelden, er zo'n 130 vacatures aangemeld dienden te worden waarvan er 50% zou moeten worden vervuld. Die doelstelling is zeker gehaald. Van de ingevulde vacatures zijn er 35 terecht gekomen bij langdurig werklozen en van de 112 geplaatsten zijn er 38 woonachtig in de GSB-gebieden Tilburg Oud Noord en Oud Zuid.

Positief
De geluiden van de deelnemende bedrijven zijn overwegend positief. Voor het vervolg van het project zijn nieuwe afspraken gemaakt met Arbeidsvoorziening. Zo zal op basis van de vorig jaar behaalde resultaten Arbeidsvoorziening intensiever inzetten op vacatures die geschikt zijn voor het plaatsen van langdurig werklozen. De band met de werkgevers zal worden geïntensiveerd. Daarbij zullen ook bedrijven worden benaderd die tot nu toe geen vacatures hebben gemeld. Bij deze intensievere benadering van bedrijven zal ook extra aandacht worden besteed aan de begeleiding om te zorgen dat werknemers na plaatsing/proeftijd ook daadwerkelijk in dienst blijven.

Contactpersoon:
Hans Leeuwenkamp, Concernstaf, 013 - 542 8993
Ron de Rooij, Publiekszaken, 013 - 542 9725

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie