Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe NIBUD-Gids voor Financiële Planning

Datum nieuwsfeit: 18-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIBUD Persbericht

P E R S B E R I C H T

18 mei 1999

NIBUD-Gids voor Financiële Planning

voor helderheid in financiën op de lange termijn

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft een nieuwe uitgave uitgebracht: de NIBUD-Gids voor Financiële Planning. Het is een uitvoerige gids voor consumenten over persoonlijke financiële planning. In vijf logische stappen wordt de lezer wegwijs gemaakt in de wereld van vermogensopbouw en het vermijden van financiële risico’s. Bij de NIBUD-Gids voor Financiële Planning wordt gratis de PensioenManager geleverd, een CD-Rom voor pensioenberekeningen.

In vijf stappen een helder beeld
In de NIBUD-Gids voor Financiële Planning kunnen consumenten in vijf logische stappen hun financiële toekomstplan opstellen. Deze stappen bieden de lezer de nodige houvast in de vaak ingewikkelde materie van financiële planning. Deze houvast kan als volgt worden verkregen:

1. stel uw de financiële doelen vast, uw wensen en risico’s; 2. inventariseer uw huidige inkomsten en uitgaven; 3. ga na hoe deze er in de toekomst uit zullen zien; 4. bekijk of de inkomsten dan voldoende zijn om de uitgaven te dekken;
5. trek conclusies en onderneem zo nodig verdere stappen.

Dit laatste kan door bijvoorbeeld de doelen bij te stellen of meer vermogen op te bouwen. Wanneer men hierbij een financieel adviseur in de arm neemt, komt men beter beslagen ten ijs én is duidelijk hoeveel financiële ruimte daarvoor op het moment aanwezig is.

Vermogen en risico
De NIBUD-Gids voor Financiële Planning gaat uitvoerig in op vermogensopbouw en -beheer, zoals effecten en pensioenopbouw. Ook wordt besproken welke financiële risico’s er zijn en in hoeverre consumenten daar al voor verzekerd zijn bijvoorbeeld bij het verlies van een partner. Mocht er op een bepaald moment een inkomenstekort ontstaan, dan kan men in de NIBUD-Gids lezen op welke manier er maatregelen kunnen worden genomen. Het NIBUD heeft hiervoor een reeks van specialisten geraadpleegd zoals fiscalisten, beursdeskundigen, specialisten voor het midden- en kleinbedrijf.

Pfpgids.jpg (23445 bytes)

Eerder stoppen met werken en omzeilen van de fiscus Vermogensopbouw en vermijden van risico’s zijn de pijlers van persoonlijke financiële planning. Het NIBUD heeft bezoekers van de Beurs Geldzaken 1999 gevraagd waarom zij aan financiële planning doen of juist willen gaan doen. Zij formuleerden het als volgt:
* ik wil eerder stoppen met werken

* wij willen geen kopzorgen meer hebben over de financiën
* ik wil alle financiële regelingen optimaal benutten
* ik wil graag helderheid en duidelijkheid verkrijgen in mijn geldzaken

* we willen iets opbouwen in plaats van uitgeven
* ik wil fiscus zoveel mogelijk omzeilen

* later zullen er drie kinderen studeren, dat kost me een vermogen

De NIBUD-Gids voor Financiële Planning laat met objectieve informatie zien hoe al deze doelen gerealiseerd kunnen worden en wijst op voor- en nadelen van verschillende vormen van vermogensopbouw.

Gratis PensioenManager

De PensioenManager is een CD-Rom voor het berekenen van pensioenrechten. Aan de hand van de opgebouwde pensioenaanspraken en de persoonlijke behoefte voor de tijd na de pensionering wordt berekend of er sprake is van een eventueel pensioengat. Blijkt dit zo te zijn, dan berekent het programma wat het ongeveer kost om dit financiële gat te dichten. Deze CD-Rom, ter waarde van ƒ 35,-, wordt standaard geleverd bij de NIBUD-Gids voor Financiële Planning.

Prijs en bestelwijze
De NIBUD-Gids voor Financiële Planning bevat ca. 240 pagina’s en kost ƒ 59,50. Deze prijs is inclusief de PensioenManager. De gids is te bestellen door dit bedrag over te maken op giro 368700 ten name van het NIBUD te Utrecht onder vermelding van het bestelnummer E25. Voor de verzending worden geen extra kosten in rekening gebracht. De NIBUD-Gids voor Financiële Planning is ook verkrijgbaar in de boekhandel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie