Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe zwemwaterfolder 1999 Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 18-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

18 mei 1999

Nieuwe zwemwaterfolder 1999

De kwaliteit van het Zuid-Hollandse zwemwater is op alle zwemlocaties goed, ook langs de kust. Ook dit jaar geeft de provincie Zuid-Holland weer een folder uit met informatie over de plaatsen waar regelmatig de veiligheid en kwaliteit van het open water wordt gecontroleerd. Actuele informatie is te verkrijgen via de zwemwatertelefoon, teletekst én internet.

Regelmatige contole
De waterschappen controleren tot eind september één keer in de twee weken de kwaliteit en veiligheid van de officiële Zuid-Hollandse zwemplaatsen. De controleurs letten daarbij op bacteriën, helderheid en blauwwieren. Vooral de colibacterie is een graadmeter voor de aanwezigheid van ziekteverwekkers. Als de kwaliteit niet voldoende is, staat dat op borden bij de zwemplaats aangegeven. Als de volksgezondheid in het geding is, kan het zwemmen worden ontraden of zelfs worden verboden.

Zwemverbod
Voor de plas Middelwaard bij Vianen is vorig jaar een zwemverbod ingesteld. Omdat de veiligheid ter plaatse nog onvoldoende is verbeterd, is het verbod voorlopig nog van kracht.

telefoon, teletekst, internet
Op de kaart in de zwemwaterfolder staan 71 zwemlocaties aangegeven die regelmatig gecontroleerd worden, met het voorzieningenniveau (bijvoorbeeld de aanwezigheid van douche, toilet en restaurant). De folder is gratis verkrijgbaar bij bibliotheken, gemeentehuizen, de VVV-kantoren en bij de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland, telefoon 070 441 66 22.

De zwemwatertelefoon (070 441 75 50) van de provincie is op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar. Bij dit nummer is tot eind september de meest actuele informatie beschikbaar. Die gegevens zijn ook te vinden op internet (ww-w.pz-h.nl). NOS-teletekst (pagina 725) geeft informatie over zwemwater in heel Nederland.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie