Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: Vertrekcentrum Ter Apel dreigt fiasco te worden

Datum nieuwsfeit: 18-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : CDA: Vertrekcentrum Ter Apel dreigt fiasco te worden (180599)

Den Haag, 18 mei 1999

Het vertrekcentrum Ter Apel functioneert onvoldoende. Slechts 20% van de te verwijderen asielzoekers verlaat daadwerkelijk Nederland. Meer dan de helft wordt onverrichterzake teruggestuurd naar de reguliere opvang. Er dreigt dus een fiasco. Dat zegt CDA Kamerlid Joop Wijn in reactie op het vanmorgen uitgelekte jaarverslag van het Vertrekcentrum Ter Apel over 1998.

Wijn zal staatssecretaris Cohen om opheldering vragen. Hij wil weten wat Cohen concreet gaat doen om de resultaten van Ter Apel te verbeteren.

In Ter Apel worden uitgebreide en dure cursussen gegeven ter voorbereiding op de terugkeer. Blijkbaar heeft dat geen effect. Ik wil weten of de kosten dan nog wel in verhouding staan tot het bereikte resultaat.

Ter Apel is het sluitstuk van het uitzettingsbeleid. Van alle mensen die te horen krijgen dat ze naar het vertrekcentrum moeten, komt slechts een fractie daadwerkelijk in Ter Apel aan. Wijn: Ze worden vanuit het asielzoekerscentrum zonder begeleiding op de trein gezet. Het merendeel, zo'n 80%, verdwijnt met onbekende bestemming. Daarom pleit ik voor begeleid vervoer naar Ter Apel.
Het is voor een zorgvuldig asielbeleid van groot belang dat er een consequent en effectief uitzettingsbeleid is. Cohen zal ook op dit onderdeel van zijn beleid daadkracht moeten ontwikkelen, aldus Joop Wijn.

Woordvoerder: Joop Wijn, telefoon 070-3182589
Voor verdere informatie: CDA Voorlichting Hans v.d. Vlies, telefoon 070-3182507.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie