Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mondiaal kennisevenement DocuWorld 99 in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 19-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Europese editie van mondiaal kennisevenement in Amsterdam:

"Geen enkele beslisser mag DocuWorld 99 missen."

Amstelveen, 15 april 1999
"DocuWorld 99 wordt een kennisevenement dat geen enkele beslisser aan zich voorbij mag laten gaan." Woorden van Peter van de Akker, Country Manager voor Xerox Nederland, dat dit jaar de eer te beurt valt om in samenwerking met een groot aantal Nederlandse en internationale partners de Europese editie van DocuWorld 99 te organiseren in het Rai Congrescentrum te Amsterdam, op woensdag 19 en donderdag 20 mei. "De rol van het document in welke vorm dan ook evolueert met een ongekende snelheid en is een kritische succesfactor in de manier waarop organisaties hun kennis vastleggen en communiceren, doelgroepen bereiken en overtuigen en zichzelf onderscheiden in de markt.

DocuWorld 99 bundelt alle kennis rondom het document en biedt de bezoeker een visionaire blik op het functioneren van organisaties in het volgende millennium, met als belangrijk thema one-to-one communicatie. Voor velen zal DocuWorld een echte eye opener zijn: een unieke mogelijkheid om hun visie op het document en kennismanagement te toetsen aan de huidige en toekomstige technologie èn de vertaalslag te maken naar de eigen praktijk."

Tienduizenden bezoekers De Europese editie van DocuWorld 99 vindt plaats naast soortgelijke events in Canada, Brazilië en de Verenigde Staten. Wereldwijd worden er vele tienduizenden bezoekers verwacht. DocuWorld is het kruispunt van ideeën en invloeden op het gebied van digitale documentverwerking en one-to-one communicatie, gericht op managers in IT, inkoop, marketing, reclame, huisdrukkerijen, facilities e.d. van zowel banken, verzekeringen, industrie en handel als overheidsinstellingen en grafische bedrijven. Doelstelling van deze dagen is om door middel van key-note speeches, leersessies door gerenommeerde sprekers en het tonen van oplossingen in vele marktsegmenten voor zowel de kantooromgeving als de data- en de huisdrukkerij-omgeving de bezoekers te informeren over de laatste ontwikkelingen. Ontwikkelingen die voor managers van iedere organisatie van strategisch belang zijn knowledge sharing, one-to-one communicatie, geïndividualiseerd printen, full colour digitaal drukken en digitale documentverwerking binnen het kantoornetwerk - zijn onderwerpen die aan de orde komen. Onder het motto 'Explore. Discover. Connect. To Original Thinking.' worden deze thema's uitputtend behandeld in presentaties, demonstraties en case-stories.

One-to-one
De 'one-to-one' gedachte, die in tegenwoordige marketingstrategieën vaak het vertrekpunt vormt voor de toekomst, wordt niet alleen overgedragen, maar ook gepraktiseerd in de organisatie van DocuWorld en benadering van bezoekers. DocuWorld voorziet in gerichte informatie voor vrijwel elke branche in de markt en biedt een programma waarin elke bezoeker zelf zijn keuzes kan maken naar vakgebied en interesses.

Nederlandse en internationale partners
Het thema 'Knowledge sharing' komt ook tot uiting in het belang dat tijdens DocuWorld wordt gehecht aan de samenwerking tussen gespecialiseerde ondernemingen in het ontwikkelen van innovatieve en end-to-end documentoplossingen. De organisatie bestaat dan ook uit een groot aantal bedrijven die met hun producten of diensten een plaats innemen in de documentketen. De partners komen uit binnen- en buitenland en variëren van softwarehuizen tot grafische dienstverleners en van branche-organisaties tot leveranciers van afwerksystemen zoals o.a. Adobe, C.P. Bourg, Electronics for Imaging, RSA, Rotaform, Cikam, Atlas Software, Roll Systems, Birdie Printing Consultancy, ColorXL, Ceelen, Marketech, Ruys, WAM!NET/4Sight, Xerox Business Services, Xerox Document Supplies, Colorbus, Böwe Systec, GEA, General Binding Corporation, het Grafisch Opleidings Centrum, Apple en Xerox Special Information Systems.

Grafische Avond
De grafische industrie krijgt als marktoverkoepelende toeleverancier voor documenten en communicatie-instrumenten speciale aandacht in activiteiten als onder meer de Grafische Avond op woensdag 19 mei. Dit infotainmentprogramma om praktische redenen in de avonduren gepland is ook toegankelijk voor bezoekers uit andere branches. Naast drie masterclasses met gerenommeerde internationale sprekers uit de branche zal er een Groot Grafisch Dictee worden afgenomen bij een aantal bekende Nederlanders. De avond wordt feestelijk afgesloten met een optreden van Loïs Lane.

Learning Zones
In totaal maken meer dan vijftig sprekers hun opwachting op DocuWorld 99 om in te gaan op een scala aan onderwerpen als communicatie met de 'onzichtbare klant', kleurgebruik in de praktijk, 'the future office', de digitale gemeente, de kloof tussen papier en digitaal, etc. De sprekers vertegenwoordigen uiteenlopende branches en zijn experts op hun specifieke vakgebieden. De onderwerpen en sprekers zijn ingedeeld in een matrix van vijf 'Learning Zones', om bezoekers een duidelijk overzicht te geven van de kennisgebieden en de eigen programma-keuze te vergemakkelijken. De Learning Zones hebben als respectievelijke thema's Printed Document Technologies, Sharing Knowledge, The Digital Value Chain, Colour in the Digital Age en The Digital Office of the Future. Naast de vijf Learning Zones is er een Solutions Zone waar de vertaalslag van 'leren' naar 'toepassen' wordt gemaakt en bezoekers demonstraties van werkende applicaties kunnen aanschouwen.

Key-note sprekers
Op het programma staan drie key-note sprekers. Uit Nederland is vertegenwoordigd Cor Molenaar, directeur One-2-One Interactive Marketing Group. Hij is strategisch adviseur bij diverse grote bedrijven en als direct marketeer betrokken geweest bij vele succesvolle projecten zoals o.a. Air Miles. Cor Molenaar zal cases behandelen waarbij zowel printsystemen als electronische weergave van informatie zijn gebruikt. Hij gaat voornamelijk in op de grote voordelen van one-to-one marketing voor organisaties die hun klanten zo effectief mogelijk willen bereiken met een optimale return on investment.

Uit de Verenigde Staten komt Barbara Pellow over, group director voor on-demand printing- en publishing-technieken van het toonaangevende Amerikaanse onderzoeksbureau CAP Ventures, marktleider op het terrein van consultancy in strategieën voor papiergebonden en electronische documenten. Barbara Pellow zal uiteen zetten wat de invloed is van digitaal drukken, internet en personalisering op de communicatie tussen mensen en hoe bedrijven een winstgevende communicatiestrategie kunnen opbouwen met behulp van on-demand printtechnieken.

De derde key-note spreker is Pierre Danon, President van Xerox Europa en in 1997 de drijvende kracht achter onder meer de Channels-strategie van Xerox. Hij zal de Xerox-visie weergeven op de ontwikkelingen op het gebied van printing on-demand en one-to-one communicatie. Verder gaat Danon in op enkele wereldwijde aanpassingen in de Xerox-organisatie die tot een meer marktgerichte aanpak zullen leiden.

DocuWorld Authors 99
Tijdens DocuWorld 1999 zal de bekende jeugdboekenschrijver Jan Terlouw namens Xerox een bijzonder initiatief aankondigen: DocuWorld Authors 99, een schrijfcompetitie voor Nederlandse middelbare scholieren. Aan de hand van het thema 'Het gezinsleven in de 21e eeuw' worden de jonge deelnemers uitgedaagd hun literaire talenten de vrije loop te laten in een opstel, essay of kort verhaal. De beste verhalen worden gepubliceerd in een boek dat middels Printing On Demand wordt geproduceerd. De hoofdprijs is een vierdaagse reis naar Los Angeles in de Verenigde Staten, waar de winnaar in het zonnetje wordt gezet en een hoofdprijs van maar liefst $ 1000 overhandigd krijgt. Bovendien ontvangt de school van de winnaar een door Xerox Nederland beschikbaar gestelde printer. Beoordeling van de ingezonden verhalen is in handen van een vakbekwame jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket document outsourcing diensten, op het gebied van documentproductie, documentbeheer, workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1998 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,4 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (marketingorganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.600 mensen werkzaam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...