Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studiedag en Internetdossier: ICT in de agrarische sector

Datum nieuwsfeit: 19-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Internetdossier: ICT in de agrarische sector

Op 19 mei houdt de Koninklijk Landbouwkundige Vereniging KLV een studiedag over het thema ICT en Teelt. Ter gelegenheid daarvan heeft de site AgriHolland een dossier samengesteld met uitleg over de diverse aspecten van ICT in de plantenteelt en veehouderij.

In de agrarische sector tekenen zich ontwikkelingen af die de verbreding van kennis op kwantitatieve basis nodig en mogelijk maken. Individuele primaire ondernemers willen de opbrengst en kwaliteit optimaliseren met behulp van teeltbeslissingsondersteuning. Verwerkers wensen zekerheid en borging van de kwaliteit en de verwachte aanvoer. Dat betekent dat er grote hoeveelheden gegevens verzameld, verwerkt en onderling vergeleken moeten worden. Door de grote vorderingen in de Informatie en Communicatie Technologie (ICT) bestaan hiervoor tegenwoordig geen belemmeringen meer.

De Internetsite AgriHolland heeft een dossier samengesteld met uitleg over de diverse aspecten van ICT in de plantenteelt en veehouderij. Het dossier omvat ruim 50 links naar relevante sites. In het thema ICT & Teelt worden een viertal stadia onderscheiden:

1 het gericht verzamelen van kwantitatieve teeltgegevens;

2 het inbrengen van deze gegevens in een database als basis voor interpretatie;

3 het interactief (tussen teler en het systeem) uitwisselen van gegevens.

4. De verhandeling van producten (e-commerce)
Het uitgebreide dossier ICT en Teelt is te vinden op Internet op

www.agriholland.nl/dossiers.

AgriHolland Internet Services
email (info@agriholland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie