Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrachtwagenparkeerlocaties Voorschoten in gebruik

Datum nieuwsfeit: 19-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Voorschoten

Vrachtwagenparkeerlocaties in gebruik

De gemeenteraad van Voorschoten heeft in januari 1996 de nota 'Bestrijding van hinder, veroorzaakt door het parkeren van grote voertuigen langer dan 6 meter en/of hoger dan 2,4 meter (vrachtwagens en bussen) in woonwijken in Voorschoten' vastgesteld.

De gemeente vond het noodzakelijk om het parkeren van deze categorie voertuigen beter te regelen. Veelvuldige klachten vanuit de diverse Voorschotense woonwijken waren daar de reden voor. Er is gekozen voor een oplossing per wijk. Dit betekent, dat een aantal plaatsen in Voorschoten als parkeerplaats voor grote voertuigen is aangewezen en inmiddels is aangelegd met behulp van bebording en markering. Op deze locaties is het voor alle andere voertuigen (o.a. personenauto's) verboden te parkeren.

De volgende locaties zijn aangewezen:

* Trompweg (1)

* Thorbeckeweg (1)

* Van Beethovenlaan (6)

* Leidseweg (1)

* Frans Halsplantsoen (4)

* Oude Stationslaantje (3)

* Veurseweg (1)

* Burgemeester van der Haarplein (4).

Afhankelijk van de lengte van de wagens zijn er 21 parkeerplaatsen in Voorschoten beschikbaar.

De regeling treedt woensdag 19 mei 1999 formeel in werking. Vanaf dat moment is het parkeren van grote voertuigen op niet aangewezen plaatsen verboden.
De politie zal de eerste tijd waarschuwingen uitdelen aan grote voertuigen en auto's die fout geparkeerd staan. Na verloop van tijd zal verbaliserend opgetreden gaan worden.

Heeft u klachten, dan kunt u zich wenden tot de politie, telefoon 071
- 5258500.
Natuurlijk kunt u ook zelf de eigenaar van het voertuig in kwestie bellen. In veel gevallen staat er wel een naam en telefoonnummer op vermeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie