Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld voor behoud agenten Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 19-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

EXTRA GELD BEHOUD AGENTEN

Korpsbeheerder Patijn en het Regionaal College hebben op maandag 17 mei ingestemd met voorstellen van korpschef Kuiper die de uitstroom van agenten uit het politiekorps Amsterdam-Amstelland moeten tegengaan. Het gaat om maatregelen die voor een beperkte periode gelden. In totaal is er 4 miljoen gulden structureel en de eerstkomende drie jaar 7 miljoen gulden incidenteel mee gemoeid.

De gelden zijn deels bedoeld voor het wegnemen van knelpunten die tot het vertrek van agenten leiden. Daarbij gaat het om verbetering van parkeerfaciliteiten, een snellere doorloop van surveillanten naar een vaste aanstelling, en het tijdig bereiken van salarisschaal 7. Ook wordt er geld uitgetrokken voor het stroomlijnen en versnellen van werving en selectie.

Tenslotte komt er geld beschikbaar om gedurende drie jaar agenten in salarisschaal 7 een zogenaamde behoudtoelage te geven. Het gaat hierbij om agenten (generalisten) die werkzaam zijn in de wijkteams en het dagelijkse (straat)werk verrichten. Deze categorie is het meest kwetsbaar waar het gaat om vertrek naar andere korpsen. Het door het Regionaal College gefiatteerde pakket aan behoudmaatregelen wordt op korte termijn besproken met regionale vertegenwoordigers van de politievakorganisaties.

Het Regionaal College is zeer bezorgd over de snelle uitstroom van agenten. Door de extra gelden die het kabinet beschikbaar heeft gesteld, werven politiekorpsen in Nederland actief in het Amsterdamse korps waardoor de uitstroom toeneemt. De NPB heeft de minister ook om maatregelen gevraagd om deze ontwikkeling tegen te gaan en zo te voorkomen dat er landelijk amper agenten bijkomen en er slechts sprake is van een verplaatsing van agenten door het land.

Het korps Amsterdam-Amstelland heeft van deze extra gelden van het Rijk niets toegewezen gekregen. Normaliter ontvangt het Amsterdamse korps zo'n 10% van deze gelden, een percentage dat gebaseerd is op de gemiddelde werkdruk. Tegen deze beslissing van de minister van Binnenlandse Zaken loopt nog een juridische procedure, mede aangespannen door de korpsbeheerders van Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Flevoland.

Amsterdam, 18 mei 1999

Pb-48 Mirjam Otten 5522045

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie