Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stand van zaken bestemmingsplan "Over de Dijk" Borsele

Datum nieuwsfeit: 19-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Gemeente Borsele

Stand van zaken "Over de Dijk"

Over de dijk Op 29 april jl. heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan voor de nieuwe woonwijk "Over de Dijk" vastgesteld. Het gaat om de eerste fase van de wijk. Inmiddels zijn de werkzaamheden al in volle gang. De eerste bouwfase zal medio juni bouwrijp zijn. De aanleg van de riolering en bestrating is bijna voltooid. De straatnamen zijn gekozen uit kruidennamen: Weegbreestraat, Longkruidstraat, Zilverschoonstraat, Valeriaanstraat, Goudsbloemstraat, Duizendbladstraat en het Kamilleplein.

Nutsleidingen
De N.V. DELTA Nutsbedrijven en KPN Telecom leggen momenteel de laatste hand aan de nutsleidingen. Naast de normale drinkwaterleiding legt DELTA een leiding aan voor huishoudwater. Het huishoudwater is van minder hoge kwaliteit dan het drinkwater en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het spoelen van het toilet en wassen met de wasmachine. Hierdoor wordt flink bespaard op het gebruik van het duurdere en steeds schaarser wordende drinkwater!

Woonzorgcomplex en woningen
Over de dijk Zodra het plan bouwrijp is, zal een begin worden gemaakt met de bouw van de eerste woningen. De bouw van het Woonzorgcomplex is in volle gang. De planning is dat dit gebouw in de zomer van het jaar
2000 gereed is. Twee projectontwikkelaars bouwen ook woningen in de nieuwe woonwijk, voornamelijk geschakeld en 2/1 kap. In het eerste deel van de eerste fase is dit Bijdevaate Project B.V., Vrachtweg 23, Postbus 4300 AA Zierikzee, tel. 0111-453400. In het tweede deel komt daar nog bij Roos projectontwikkeling, Postbus 139, 2980 AC Ridderkerk, tel. 0180-417240.

Uitgifte bouwkavels
De afdeling Grond en economie werkt momenteel nog aan de uitgifte van de bouwkavels. Een aantal kavels is verkocht en de rest is in optie gegeven. De aspirant-kopers onderzoeken momenteel, samen met een architect, de bouwmogelijkheden. Binnen enkele jaren kunt u het resultaat zelf beoordelen!

Bestemmingsplan ter inzage
U kunt het bestemmingsplan "Heinkenszand, gedeelte Over de Dijk, fase
1" en het beeldkwaliteitsplan vanaf dinsdag 25 mei t/m maandag 21 juni inzien op het gemeentehuis tijdens de openingsuren (maandag t/m vrijdag van 08.30 -12.30 uur en donderdagavond van 17.00 - 20.00 uur) op de afdeling Interne Zaken. In het bestemmingsplan komen de benodigde infrastructuur, het openbaar groen en de woningbouw in verschillende categorieën aan de orde.

Wijzigingen
In het plan zijn door de raad bij de vaststelling twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zoals dat vanaf 15 december 1998 gedurende vier weken ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen hebben betrekking op de bestemmingsplankaart en betreffen:

- een wijziging van de dakvoethoogte van de bestemming Woondoeleinden, subbestemming "aaneengesloten" met de nadere aanduiding ² van 6 meter naar 8 meter,

- een verschuiving van de bestemmingsplangrens én de bebouwingsgrens op de plaats van het multifunctioneel centrum De Stenge van 2 meter in westelijke richting.

Schriftelijke bedenkingen
Gedurende de termijn dat het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt kunnen schriftelijk bedenkingen worden ingebracht tegen de wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan bij gedeputeerde staten van Zeeland, postbus 6001, 4330 LA te Middelburg. Na deze termijn zal de provincie Zeeland een definitief besluit nemen over het bestemmingsplan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie