Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groen licht voor fokprogramma wilde hamster

Datum nieuwsfeit: 19-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht van het ministerie van LNV, 19 mei 1999

Groen licht voor fokprogramma wilde hamster

Staatssecretaris Faber heeft vandaag het groene licht gegeven voor een fokprogramma voor de wilde hamster. Hiermee wil de staatssecretaris de nog aanwezige hamsterpopulatie beschermen en toewerken naar een levensvatbare populatie. Omdat de huidige fokomstandigheden in het gebied Heer/Maastricht ongunstig zijn, wordt aan de stichting Das en Boom en aan Diergaarde Blijdorp een ontheffing gegeven om de overgebleven hamsters in het gebied Heer/Maastricht in Limburg te vangen.

Nadat de diertjes zijn gevangen, zullen ze tijdelijk worden gehuisvest in een bestaande voorziening bij Das & Boom te Beek/Ubbergen en in een nog klaar te maken locatie in Blijdorp. Op beide locaties zal onder verantwoordelijkheid van deskundigen van Blijdorp de komende jaren onder gecontroleerde omstandigheden (genetisch, biologisch en veterinair) met de diertjes worden gefokt.
De gefokte diertjes zullen zo snel mogelijk weer in een optimaal ingerichte en beveiligde buitenlocatie te Heer worden uitgezet. Van daaruit vindt eventueel uitzetten/bijzetten op andere geschikte locaties in Limburg plaats. In het kader van het beschermingsplan hamster 1999-2004 zal worden afgesproken welke structurele maatregelen zullen worden gerealiseerd om het voortbestaan van de wilde hamster veilig te stellen.

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: www.minlnv.nl/

Overzicht persberichten : www.minlnv.nl/infomart/persinfo/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie