Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting Stadspromotie Almere binnenkort operationeel

Datum nieuwsfeit: 19-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 143

19 mei 1999

STICHTING STADSPROMOTIE ALMERE BINNENKORT OPERATIONEEL

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor definitief in te stemmen met de oprichting van de Stichting Stadspromotie Almere (SSA). Deze nieuwe organisatie zal op zelfstandige basis gaan functioneren. Hoofddoel is de bekendheid van Almere te vergroten en de beeldvorming van de stad te verbeteren. De stichting richt zich op de positieve effecten voor het culturele, economische, en sportieve leefklimaat. Daarnaast beoogt de stichting de betrokkenheid van inwoners en ondernemers bij Almere te vergroten.

Enige maanden geleden namen burgemeester en wethouders een principebesluit om te komen tot een verzelfstandigde organisatie op het terrein van stadspromotie en citymarketing. De gemeente stoot haar taken op dit gebied af naar de nieuwe stichting. Hierdoor wordt het mogelijk meer geconcentreerde en gebundelde aandacht te besteden aan stadspromotionele werkzaamheden. De SSA kan een actieve en meer onbevangen rol spelen naar het bedrijfsleven, organisatoren van evenementen en de gemeente. Versnippering kan worden tegengegaan.

Het hoofd van de gemeentelijke afdeling Communicatie Thom Ummels heeft als beoogd directeur van de SSA het voorbereidingsproces geleid. Deze voorbereiding heeft onder meer geleid tot het bedrijfsplan van de stichting. Hierin staan als hoofdtaken vermeld: algemene stadspromotie, publiciteit en marketing, (top)sportevenementen, sponsoring en advertising publieksevenementen, informatiefunctie, en het organiseren en coördineren van bijzondere projecten. Tot de categorie bijzondere projecten behoren o.a. de promotiecampagne ´Het kán in Almere´ en het jubileumjaar ´Almere 2001´.

De SSA wordt gehuisvest in het kantoorpand Randstad 21-17. Naast de heer Thom Ummels als directeur komen er circa zes medewerk(st)ers in dienst van de stichting. Drie van deze functionarissen zijn afkomstig van de gemeente Almere. Het betreft functies op het gebied van evenementen en productie, (top)sportevenementen, pr en marketing, financiën, en secretariaat. Voor speciale projecten zullen tijdelijke krachten worden ingehuurd.

De SSA heeft een Raad van Toezicht. Deze bestaat uit een vijftal leden met verschillende achtergronden, zoals de bouwnijverheid, de financieel-bancaire wereld, en organisatie-management. Voormalig wethouder C.W.J. van Bemmel is door het gemeentebestuur aangewezen als gemeentelijk vertegenwoordiger in de Raad van Toezicht.

De Stichting Stadspromotie Almere zal na de raadsbehandeling van 8 juli a.s. operationeel worden en gaan werken vanuit haar nieuwe kantoorpand. De officiële start en presentatie zullen naar waarschijnlijkheid in de maand september plaatsvinden.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie