Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 20-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Persberichten 13-05-1999 t/m 19-05-1999

Katwijk

Twee maal inbraak en 1 maal poging inbraak in woning Op maandag 17 mei 1999, werd er tussen 08.00 en 17.00 uur ingebroken in 2 naast elkaar gelegen woningen aan de Helmbergweg te Karwijk. De cilinder van het slot van de voordeur werd afgebroken, waarna men de deur kon openen en naar binnen gaan. De woningen werden doorzocht. Er werden o.a. een videocamera, sieraden, geld en kleding weggenomen. Van een derde naastgelegen woning werd ook de cilinder van het slot van de voordeur afgebroken. Deze woning staat leeg, zodat men hieruit niets heeft kunnen wegnemen. Onderzoek wordt ingesteld.

Dak van restaurant in brand
Op maandag 17 mei 1999 omstreeks 12.10 uur ontstond er brand op het dak van een restaurant aan de Haven te Katwijk. Op het dak waren twee dakdekkers met een brander een reparatie aan het uitvoeren. Op een zeker moment raakte de bitumen dakbedekking in brand. Vervolgens ging een dakdekker naar beneden om een brandblusser te halen. Daar dit even duurde vatte ook de isolatie schuimlaag vlam, zodat de brand leek op een uitslaande brand. Vervolgens werd de brand door de gewaarschuwde brandweer snel geblust. Na ongeveer 20 minuten werd het sein "brand meester" gegeven. Door de rookontwikkeling kreeg een van de dakdekkers ademhalingsmoeilijkheden en werd per ambulance voor onderzoek naar het LUMC overgebracht. De tweede dakdekker werd ter plaatse onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis. Naar de juiste toedracht van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Katwijk/Rijnsburg

Verkeerscontrole
Op dinsdag 18 mei 1999, werd er tussen 08.00 en 14.00 uur, door de politie in samenwerking met de stagegroep en de Verkeersdienst, in het belang van de verkeersveiligheid, een verkeerscontrole gehouden op de Wassenaarseweg te Katwijk en de Noordwijkerweg te Rijnsburg. Hierbij werden 33 autobestuurders bekeurd voor o.a. 19 x het niet dragen van de autogordels, 3 x voor het rijden met versleten banden, 2 x voor het niet goed leesbaar zijn van het kenteken, 2 x voor een niet goed aangebrachte hulpkoppeling , 2 x voor defecte verlichting, voor overbelading, en het rijden zonder rijbewijs. Het blijkt dat dergelijke controles nog wel zinvol zijn en nodig zijn.

Katwijk

Rijdend wrak op de weg
Op dinsdag 18 mei 1999, omstreeks 16.15 uur, zagen 2 politieagenten tijdens surveillance, over de Koningin Julianalaan te Katwijk een kennelijk autowrak rijden. Bij controle van de auto, bleek dat de bestuurder, een 25-jarige man uit Rijnsburg, met 4 gladde banden reed en dat de remmen van de auto niet deugden. Bovendien was de APK-keuring verlopen. De auto is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Na onderzoek is de auto meteen afgevoerd naar de sloop.

Vernielers aangehouden
Afgelopen weekend werd er door de politie te Katwijk in de avond en nachturen extra toezicht gehouden in het centrum van de gemeente Katwijk i.v.m. de veelvuldige vernielingen en overlast van jeugd. In de nacht van zaterdag op zondag 16 mei 1999 constateerde de politie, dat een groep jongeren vanaf het centrum via de Binnensluis in de richting van de Hoorneslaan te Katwijk liep. Tijdens deze tocht pleegden de jongeren diverse baldadigheden. Op de Hoorneslaan kwam het zover dat zij met stenen een bushaltehokje beschadigden. Hierop heeft de politie 2 jongeren, een 17-jarige uit Katwijk en een 17-jarige uit Leiden, ondanks dat zij bij het zien van de politie wegvluchtten, kunnen aanhouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau te Katwijk. Een derde, ongeveer 17-jarige, jongen uit Katwijk zal nog over zijn gedrag worden gehoord. Tijdens het verhoor gaf een van de jongens bovendien een valse naam op. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens zijn de ouders van de jongens in kennis gesteld en zijn zij aan hen overgedragen.

Oegstgeest

Diefstal uit woning
Op dinsdag 18 mei 1999, omstreeks 08.30 uur, ontdekte een bewoonster van een woning aan de Clinckenburgh te Oegstgeest, dat er in haar woning was ingebroken. De woning was doorzocht en laden en kasten stonden nog open. Hieruit was het zilveren bestek en een koffiekan weggenomen. Bovendien was er een handtas met diverse documenten weggenomen. Het was op dat moment niet duidelijk hoe de dieven de woning waren binnen gekomen. Er was niets verbroken. Later op de dag bleek bij onderzoek, dat de dieven mogelijk via de niet afgesloten garage, en de auto, waarin abusievelijk de huissleutels waren blijven liggen, met de huissleutels naar binnen konden gaan. De bos huissleutels werd later onder de struiken in de tuin nabij de oprit van het erf teruggevonden. Onderzoek naar de dader(s) wordt ingesteld.

District Duin- en Bollenstreek Zuid

Scharenslijpers/oplichters aktief
De laatste weken is het verschillende malen in de gemeenten van het district voorgekomen, dat een zgn. scharenslijper bij mensen aanbelde en vervolgens die mensen, vooral oudere bewoners, met een smoes geld afhandig trachtte te maken. Mensen: wees alert op deze lieden. Als U met hen in zee gaat, maak dan vooraf goede afspraken. Komen zij die niet na en/of willen zij meer geld voor hun geleverde diensten, waarschuw dan meteen de politie, zodat U niet de dupe wordt van hun praktijken.

Oegstgeest

Snelkraak bij opticien
Op donderdag 20 mei 1999, omstreeks 04.00 uur vond er een "snelkraak" plaats bij een opticien aan de Lange Voort te Oegstgeest. Met een klauwhamer werd een etalageruit kapotgeslagen, waarna er goederen uit de etalage werden weggenomen. Door een getuige werd gezien, dat de kraak werd gepleegd door een jonge man met licht haar en een spijkerjack aan. De jongen was er binnen enkele minuten na de kraak vandoor gegaan op een mountainbike. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend. Onderzoek wordt ingesteld.

Warmond/Sassenheim

Ongeval met letsel
Op woensdag 19 mei 1999, omstreeks 09.30 uur reed een 30-jarige man uit Katwijk, als bestuurder van zijn personenauto, over de afrit van de Rijksweg A44, in de richting van de Warmonderweg te Sassenheim. Bij de kruising verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 26-jarige bestuurster van een motorfiets, die uit Leiderdorp kwam. De motorrijdster die de aanrijding voorzag, remde en kwam te vallen en gleed door tegen de linkerzijde van de personenauto. Zij raakte aan armen en benen gewond en is per ambulance overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis te Leiderdorp. Door de verkeersdienst van de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het ongeval.

Laatst bijgewerkt op 20-05-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie