Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CA investeert maximaal 50 miljoen dollar in CHS Electronics

Datum nieuwsfeit: 20-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Computer Associates

Persbericht

COMPUTER ASSOCIATES EN CHS ELECTRONICS INTENSIVEREN STRATEGISCHE SAMENWERKING

CA INVESTEERT TOT MAXIMAAL 50 MILJOEN DOLLAR IN CHS ELECTRONICS

Nieuwegein / Islandia, NY, 20 mei 1999 – Computer Associates International, Inc. (CA) en CHS Electronics hebben een overeenkomst gesloten die de strategische samenwerking tussen beide bedrijven verder versterkt. CHS Electronics geeft als onderdeel van de overeenkomst CA het recht het productenprogramma van CHS te voeren, terwijl CA tot maximaal 50 miljoen dollar in CHS zal investeren.

CHS Electronics is met 150.000 wederverkopers in 46 landen de grootste distributeur in Europa en Latijns-Amerika. Wereldwijd staat het bedrijf wat omvang betreft op de derde plaats. In Azië, het Midden-Oosten en Afrika bouwt het bedrijf eveneens een belangrijke positie op. CHS voert een relatief beperkt assortiment van veelgevraagde producten die afkomstig zijn van toonaangevende aanbieders. Meer dan 90 procent van de verkochte producten is afkomstig van 60 toonaangevende leveranciers als CA, Hewlett-Packard, Microsoft, IBM, Seagate, Compaq, Quantum, Western Digital, Intel, 3Com, Toshiba, Epson, Sun en Creative Labs.

Platformonafhankelijke positie gegarandeerd

"Via deze strategische samenwerking is CA’s Global Professional Services (GPS)-divisie beter in staat te reageren op de behoefte van onze klanten aan een geïntegreerde oplossing die bestaat uit zowel hardware, software als professionele dienstverlening", zegt Charles B. Wang, ‘CA Chairman and Chief Executive Officer’. "Onze relatie met CHS stelt ons in staat deze toegevoegde waarde te leveren, zonder onze onafhankelijke positie op het gebied van hardwareplatformen in gevaar te brengen. Die neutrale positie is immers van vitaal belang om flexibel te kunnen inspelen op de eisen en wensen van onze klanten."

"Onze aanpak om ons te concentreren op distributie en ons vermogen om producten wereldwijd te kunnen leveren, stellen CA in staat sneller te reageren op veranderingen in de markt", zegt Claudio Osorio, ‘CHS Chairman and Chief Executive Officer’. "Door onze samenwerking met CA als toonaangevende aanbieder van beheeroplossingen verder uit te breiden, krijgen wij bovendien een betere uitgangspositie om onze wederverkopers – van klein tot zeer groot – te voorzien van toonaangevende technologie."

CHS zal de investeringen in deze overeenkomst gebruiken als werkkapitaal. De voorgestelde transactie is nog onderwerp van onderhandelingen en het opstellen van de definitieve documenten.

Softwarebundeling

Computer Associates International (CA) en CHS Electronics hebben onlangs een overeenkomst gesloten waarbij CHS Electronics de IT-beheeroplossingen van CA bundelt met de server-, desktop- en opslagproducten die CHS in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika levert.

Dit betekent dat CHS de softwarepakketten van CA voor opslagbeheer, desktopmanagement, beveiliging en netwerkmanagement in diverse combinaties leveren aan zowel eindgebruikers als het uitgebreide internationaal netwerk van CHS van wederkopers en ‘system integrators’.

Alle gebundelde beheerproducten zijn gebaseerd op CA’s Unicenter TNG Framework. De samenwerking zal naar verwachting de verkoop van CA’s beheerproducten in diverse wereldwijde markten belangrijk doen toenemen, met name in de snelgroeiende Europese markt voor middelgrote en grote gebruikers.

Brede samenwerking

De overeenkomst heeft betrekking op NetworkIT en de workgroup editions van ARCserveIT, InoculateIT, AimIT, ShipIT en ControlIT. Deze software zal worden geleverd bij de gehele reeks van hardwareproducten die CHS verkoopt. Hieronder vallen onder andere PC’s, opslagsystemen en ‘highend’ servers voor de zakelijke markt. Als onderdeel van de overeenkomst zal CHS bovendien CA als belangrijkste aanbieder van beheeroplossingen bij haar klanten aanbevelen.

"Prioriteit nummer één is voor ons dat wij onze wederverkopers – en via hen onze eindgebruikers – een belangrijke toegevoegde waarde kunnen bieden", zegt Claudio Osorio, ‘chairman and chief executive officer’ van CHS Electronics. "Als gevolg van onze overeenkomst met CA denken wij aan deze doelstelling te kunnen voldoen door technologie aan te bieden waardoor onze productlijn beter te beheren is, de ‘cost of ownership’ verlaagt en er bovendien voor zorgt dat onze producten gemakkelijk te gebruiken zijn in de complexe heterogene IT-omgevingen waarmee we vandaag de dag te maken hebben."

"CHS neemt als distributeur met een internationaal opererend reseller-kanaal een vooraanstaande positie in de markt in", zegt Charles B. Wang, ‘chairman and chief executive officer’ van CA. "We zijn er van overtuigd dat CHS een uiterst effectieve partner zal zijn bij het aanbieden van CA’s beheeroplossingen in de wereldwijde IT-markt."

CHS heeft voor CA gekozen, zegt CHS-topman Osorio, na een uitgebreide evaluatie van concurrerende producten. "We zijn tot de conclusie gekomen dat de producten van CA met kop en schouder boven die van concurrenten uitsteken."

Osorio is er van overtuigd dat de samenwerking met CA de positie van CHS in het reseller-kanaal aanzienlijk zal versterken. "Deze overeenkomst verschaft onze wederverkopers een stevige basis om extra omzet te genereren en zich op een positieve manier te onderscheiden in een marktsegment waar de concurrentie steeds sterker wordt."

CHS Electronics zal in juni in Engeland van start gaan met het leveren van gebundelde oplossingen.

De producten

De samenwerking tussen CA en CHS Electronics heeft betrekking op de volgende producten:

* NetworkIT: een krachtige, centrale beheeroplossing voor gedistribueerde netwerken. Het biedt alle functionaliteit die nodig is om de beschikbaarheid van het netwerk veilig te stellen en optimale prestaties te kunnen realiseren.
* ARCserveIT: opslag en bescherming van gegevens in zowel Windows NT- als heterogene omgevingen.

* InoculateIT: de belangrijkste antivirus-oplossing voor Windows NT-netwerken die ongeëvenaarde bescherming biedt tegen virussen
* AimIT: een complete oplossing voor het pro-actief beheren van hard- en softwarecomponenten in netwerkomgevingen.
* ShipIT: verzorgt op geautomatiseerde wijze distributie, installatie en upgraden van softwareapplicaties, besturingssystemen en bestanden.

* ControlIT: een robuuste en veilige oplossing voor het op afstand beheren van PC’s onder DOS, Windows for Workgroups, Windows 95/98 of Windows NT.

CA beheeroplossingen zijn gebaseerd op Unicenter TNG Framework, waarmee ‘out of the box’ een brede reeks van hardwareplatformen kan worden ondersteund. Ook is voorzien in geavanceerde mogelijkheden als een object repository, autodetectie en twee- en driedimensionale grafische gebruikersinterfaces. Unicenter TNG Framework ondersteunt alle belangrijke standaarden op het gebied van desktop management, zoals DMTF/DMI 2.0 en IETF/SNMP. De programmatuur vormt tevens de basis voor Unicenter TNG, de enige geïntegreerde beheeroplossing die gebruikers van heterogene IT-omgevingen helpt bij het beheren van de gehele netwerkinfrastructuur, inclusief prestatieniveaus, ‘event’- en statusinformatie, beveiliging, softwaredistributie, opslag, belastingverdeling, helpdesk en ‘change management’.

Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) is wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische software voor zakelijk gebruik. Computer Associates levert software, ondersteuning en integratiediensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het bedrijf telt 13.000 medewerkers en realiseerde over het kalenderjaar 1998 een omzet van 5,1 miljard US dollar. Bij de Nederlandse vestiging van Computer Associates in Nieuwegein werken ruim 130 mensen. U kunt CA bereiken op het world wide web www.cai.com of via www.cai.com/offices/holland.

Alle producten en merknamen waaraan gerefereerd wordt, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Computer Associates B.V.
Sandra Wasseur, Marketing Manager
Postbus 577, 3430 AN Nieuwegein
Tel (030) 604 83 45
Fax (030) 605 12 34
Email (wassa01@cai.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...