Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Net 5 van de kabel in Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 21-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Vanaf 21 mei 1999 Net 5 van de kabel

Vanaf 2 maart jongstleden is Net 5 op proef te zien op de Capelse kabel. Ondertussen is er een enquête gehouden onder de inwoners van Capelle aan den IJssel over de bereidheid om voor doorgifte van deze zender een kwartje extra per maand te betalen. De tariefsverhoging van een kwartje vloeit voort uit het contract dat de gemeente heeft met de kabelexploitant Casema: voor elke uitbreiding van het programmapakket wordt de abonnee 0,25 per maand in rekening gebracht.

Uit een representatieve enquête onder 400 Capellenaren blijkt dat een meerderheid geen uitbreiding van het kabelaanbod wenst als zij daar extra voor moet betalen. Slechts 39% van de abonnees heeft 0,25 per maand over voor de mogelijkheid om naar Net 5 te kunnen blijven kijken.

In de enquête is ook gevraagd naar de behoefte het kabelaanbod uit te breiden

- à f 0,25 per zender - met de Spaanse zender TVE, de Italiaanse zender Rai Uno, de beursnieuwszender CNBC en naar twee nog dit jaar nieuw te verschijnen zenders van de HMG-groep (de groep die ook RTL 4 en RTL 5 en Veronica uitzendt).
Ook voor deze zenders is in Capelle weinig belangstelling. Een meerderheid van de abonnees wenst er geen hoger tarief voor te betalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie