Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

4-daags Kai Igaku seminar in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 21-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KAI IGAKU Seminar Dr. Uryu uit Tokyo

Amsterdam, 6 mei 1999

Aangename Geneeskunde

KAI-IGAKU
een eenvoudig en effectief gezondheidssysteem voor thuis en in de praktijk met de meester en ontwikkelaar van dit systeem:

4-daags seminar in Amsterdam met

Dr. Ryosuke Uryu, Japan

Geachte Mevrouw/Mijnheer,

Hierbij maken we u graag attent op een bijzonder vierdaags seminar dat binnenkort in Amsterdam zal plaatsvinden. Het seminar is gewijd aan 'KAI-IGAKU' oftewel 'aangename geneeskunde'  en zal worden gegeven door de Japanse natuurgeneeskundige Dr. Ryosuke Uryu, grondlegger van dit gezondheidssysteem.

KAI-IGAKU is een eenvoudig, praktisch en holistisch gezondheidssysteem, dat verschillende methoden uit de natuurgeneeskunde met elkaar combineert. Zowel in de diagnostiek als in de bepaling van een behandelplan wordt zoveel mogelijk uitgegaan van wat het lichaam daarover zelf, op subtiele maar zeer precieze wijze, aan blijkt te kunnen geven. Daarmee worden door vele honderden artsen, natuurgeneeskundigen en leken in de hele wereld duidelijke resultaten behaald.

Het seminar is een uitgelezen kans om deze methodiek uit de eerste hand te leren kennen van Dr. Uryu. Begonnen als acupuncturist ontwikkelde hij de 'aangename geneeskunde' in de praktijk; daarover schrijft hij boeken, en verzorgt hij seminars en opleidingen. Hij geeft zelf leiding aan een gerenommeerde kliniek in Tokio, en houdt via het KAI-IGAKU-netwerk contact met andere beoefenaars van zijn methode in de wereld. Zo is er Midden-Amerika sprake van een basisgezondheidsbeweging, waarin zijn werk een wezenlijke rol speelt.

Het seminar is bedoeld voor zowel artsen en therapeuten als voor andere geïnteresseerden, en zal in het Engels worden gegeven.

SEMINAR KAI-IGAKU

Data:  21 t/m 24 mei
Plaats:  Theaterrepetitiezaal, Ketelhuisplein 47, (Voormalig Wilhelmina Gasthuis) Kosten:  F 475,-

Nadere informatie en aanmelding via Coen van der Kroon en Volker Moritz, of via website: <http://utopia.knoware.nl/users/cvdk/index.html>

Coen van der Kroon, Volker Moritz
Kinkerstraat 82 C
1053 EA Amsterdam
tel/fax: 020.6835510
email: (cvdk@knoware.nl)

**************************************************

ŒAangename geneeskunde¹ werd onder de naam KAI-IGAKU ontwikkeld door de Japanse natuurarts Dr. Ryosuke Uryu. Het is een eenvoudig, praktisch en holistisch gezondheids-systeem dat gebruik maakt van verschillende methoden uit de natuurgeneeskunde. Intussen bestaat er een wereldwijd netwerk van mensen die Œaangename geneeskunde¹ praktizeren.

Een belangrijk onderliggend principe van de Œaangename geneeskunde¹ is, dat alles in het Universum zich in een zogenaamde aangename richting beweegt, en dat op die manier een evenwicht hersteld dan wel bewaard wordt.

Er zijn vier basis-aktiviteiten die essentieel zijn voor ons menselijk bestaan: ademen, eten, denken en bewegen. Wanneer deze activiteiten in harmonie met elkaar en met hun omgeving zijn, dan kan men een perfecte gezondheidstoestand bereiken. Door middel van de Œaan-gename geneeskunde¹ kunnen we het natuurlijke evenwicht en daarmee gezondheid voor onszelf en voor onze omgeving ontwikkelen.

Het gezondheidssysteem bestaat uit de volgende aspecten:


- De Life-Energy-Test (LET): een kinesiologische testmethode die de kennis van het lichaam gebruikt om met behulp van de spierspanning de gezondheidstoestand van dat moment te onderzoeken, te kijken welke organen zwak of sterk zijn, welke bacteriën, parasieten, virussen, enz. zich in het lichaam genesteld hebben, en of en waar er tumoren of andere afwijkende elementen te vinden zijn. Wanneer een neutrale tussenpersoon daarbij met een metalen staafje verscheidene punten op het lichaam aanraakt, kan men een mogelijke varandering in het electromagnetische veld aflezen aan de sterkte van de O-ring die met de vingers wordt gevormd.
Vervolgens wordt met dezelfde methode voor ieder afzonderlijk getest welke hulpmiddelen goed en versterkend voor het organisme zijn, d.w.z. bij welke produkten het lichaam zelf - ook weer middels de spierspanning - aangeeft dat het er sterker van wordt. Daarvoor gebruikt men:


- Kruidenthees: uit verschillende kruiden worden met behulp van de LET individueel diegenen gekozen, die het afweersysteem sterker maken en die speciaal voor de betreffende klachten goed zijn. Van die 3-5 uitgeteste soorten wordt vervolgens dagelijks 1-3 liter thee gedronken, ook de hoeveelheid wordt uitgetest.


- Urine: de urine wordt puur dan wel homeopathisch verdund ingenomen. Hoeveelheid en concentratie worden ook hier individueel uitgetest. Verder kan de urine uitwendig voor massages, voetbaden en kompressen gebruikt worden.


- Voedingsmiddelen: een aantal basis-voedingsmiddelen wordt uitgetest. Meestal ziet men hierbij, dat vlees, suiker en geraffineerde produkten het lichaam eerder verzwakken, hetgeen betekent dat het beter is, deze produkten te reduceren of te vermijden. Bij chronische ziekten kan het goed zijn, tijdelijk te vasten.


- Propolis, vitaminen, medicijnen, enz. kunnen met deze methode eveneens uitgetest worden.

Het uittesten zelf vormt het kleinste deel van deze heelwijze. De eigenlijke behandeling ligt in het consequent uitvoeren van het voor iemand uitgeteste Œaangename¹ behandelplan en daarvoor is iedereen zelf verantwoordelijk.

De behandeling met de kruidenthees, de urinetherapie en de evenwichtige voeding wordt bovendien nog aangevuld met speciale lichaamsoefeningen en warmte-behandelingen.

SOTAI-lichaamsoefeningen: deze oefeningen bestaan uit bewegingen van de gewrichten in de meest aangename richting, gecombineerd met de ademhaling. De oefeningen leiden tot het loslaten van spanningen en het corrigeren van een verkeerde lichaamshouding en ze kunnen als dagelijkse gymnastiek-oefeningen uitgevoerd worden.

SOTO ofwel warmte-therapie: met behulp van een strijkijzer, kompressen of een kruik worden de vitale en verzwakte organen gestimuleerd. Ook iedere dag een heet voetbad werkt ondersteunend voor het gehele organisme.

In Japan en Zuid- en Midden-Amerika, waar zowel artsen als leken met deze methode werken, stelt men steeds opnieuw vast dat bij de personen die zich aan het behandelplan houden (dat hun eigen lichaam in feite op een bepaalde manier zelf heeft aangegeven) verbazingwekkende verbeteringen te zien zijn. Daarbij dient de testuitslag of de soort ziekte slechts een rol bij het bepalen van de intensiviteit van de behandeling.

Over Dr. Ryosuke Uryu:
Dr. Uryu werd in 1935 geboren in Wakamatsu, Japan. Hij interesseerde zich na een loopbaan als toneelspeler en theaterdirecteur steeds meer voor de traditionele oosterse geneeskunde. Hij studeerde acupunctuur en opende in 1978 zijn eerste praktijk. Hij ontwikkelde de ³aangename geneeskunde² en geeft sindsdien seminars en opleidingen in Japan, maar ook regelmatig elders ter wereld. Hij schreef een boek en meerdere artikelen over deze gezondheids-methode en hij leidt een gerenommeerde kliniek in Tokyo. Het KAI IGAKU netwerk bestaat wereldwijd intussen uit meer dan 500 artsen en natuurgeneeskundigen.

13-16 Mei:
2e Wereldconferentie voor urinetherapie-vakconferentie, Stadthalle Gersfeld (Duitsland), DM 400,-

16 Mei:
2e Wereldconferentie voor urinetherapie-Open dag, Stadthalle Gersfeld (Duitsland), DM 25,-

21-24 Mei:
Seminar in Amsterdam, Theaterrepetitiezaal, Ketelhuisplein nr. 47 (voormalig Willhelmina Gasthuis) Hfl. 475,- . (aub losse kleding dragen)

Aanmelding en informatie:
Coen van der Kroon en Volker Moritz
Kinkerstraat 82
NL- 1053 EA Amsterdam
Tel/Fax: 020-6835510
e-mail: (cvdk@knoware.nl)


************************************************** All information on the Second World Conference on Urine Therapy, 13-16 May 1999 in Germany can be found on internet site:

utopia.knoware.nl/users/cvdk/urinetherapy/conference.html
**************************************************

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...