Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omzet in aardappelopties flink omhoog

Datum nieuwsfeit: 21-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Amsterdam Exchanges

21 May 1999 Weekoverzicht agrarische termijnmarkt

Omzet in aardappelopties flink omhoog

Op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges bestond de afgelopen week flinke belangstelling voor de opties op het aardappeltermijncontract. De omzet in deze opties bedroeg ruim 400 contracten, wat voor een groot deel te danken was aan omzet in de call september 1999, met een uitoefenprijs van 15 euro

Het aardappeltermijncontract zelf kon zich ook verheugen in de interesse van het beleggend publiek. Totaal werden meer dan 1.800 contracten verhandeld, met een daggemiddelde van 364 stuks. Vrijdag 14 mei was de laatste handelsdag voor het mei-contract. Omdat alle posities werden gesloten, gingen geen aanzeggingen tot levering de deur uit.
De slotnoteringen voor de twee overgebleven termijncontracten (juni 1999 en april 2000) weken weinig af van de slotprijzen die vorige week in de boeken kwamen. Het juni-contract daalde 20 eurocent en sloot op 23,60 euro. Voor levering april 2000 moest 12,10 euro worden betaald, een daling van 40 eurocent. Overigens was gedurende de week wel degelijk beweging te zien in de slotnoteringen. Het juni-contract bijvoorbeeld, noteerde maandag een slot van 26,50 euro.

Op de varkenstermijnmarkt zat de meeste activiteit in het einde van deze verslagperiode. Donderdag werden 391 varkenscontracten verhandeld terwijl in de dagen daarvoor de omzet niet boven de 100 contracten was uitgekomen. De weekomzet in dit segment van de agrarische termijnmarkt was totaal 662 contracten.
De slotnotering voor het contract met levering mei ging van 81 naar 77 eurocent, een min van bijna vijf procent. Voor levering juni en juli waren de afwijkingen minder. Levering juni noteerde een slot van 86,4 eurocent tegen een vorig slot van 85,8 eurocent. Voor het juli-contract stond een week-slotnotering van 86,8 eurocent op de schermen (vorige week was de slotprijs 86 eurocent).

Totaal werden op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges de afgelopen vijf handelsdagen bijna 2.900 opties en termijncontracten verhandeld.

© Amsterdam Exchanges / Marketingcommunicatie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie