Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omvangrijk pakket maatregelen in tbs-sector

Datum nieuwsfeit: 21-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: Maatregelen in TBS-sector

Ministerie van Justitie
Persbericht Ministerraad
21 mei 1999

KABINET NEEMT OMVANGRIJK PAKKET MAATREGELEN IN TBS-SECTOR.

De ministerraad heeft, op basis van de aanbevelingen van de interdepartementale werkgroep TBS, besloten tot de invoering van een omvangrijk pakket maatregelen ter vergroting van de kwaliteitsverbetering en efficiency van de TBS. Een aantal maatregelen is speciaal gericht op het besluitvormingsproces dat aan de TBS vooraf gaat.

Het kabinet is van mening dat de TBS onmisbaar is als strafrechtelijke maatregel om de bevolking te beveiligen tegen ernstige vormen van (seksueel) geweld door personen met een ziekelijke stoornis of een gebrekkige ontwikkeling van hun geestvermogens. Het is van essentieel belang dat deze personen pas in de maatschappij terugkeren wanneer het risico van herhaling door de behandeling tijdens de TBS tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht.

Het kabinet zal de door de werkgroep voorgestelde maatregelen over het doelmatiger en transparanter maken van de besluitvormingsprocessen overnemen. De maatregelen ter verbetering van de TBS volgen twee sporen. Het eerste spoor is de vergroting van de kwaliteit van het behandelaanbod. Door de oprichting van een expertisecentrum zal de behandeling een steviger wetenschappelijke fundering krijgen. Het tweede spoor is de vergroting van de efficiency. Het gaat hierbij om het invoeren van een nieuwe financieringssystematiek, een ander selectie- en plaatsingsysteem, het nemen van door- en uitstroombevorderende maatregelen en het leggen van verantwoordelijkheid voor het behandelen bij de TBS-klinieken zodra de TBS van kracht wordt.

RVD, 21.05.1999

21 mei 99 15:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie