Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strijd om Energy Awards gestart

Datum nieuwsfeit: 21-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

21-May

Strijd om Energy Awards gestart

De strijd om de Energy Awards 1999 is gestart. De energie- en milieuprijs, die in het leven is geroepen door het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse onderneming voor energie en milieu (Novem bv), wordt in november uitgereikt in maar liefst zeven categorieën. Gemeenten die op slagvaardige wijze energiebesparing stimuleren, worden beloond. Winnaars ontmoeten winnaars.

Alle Nederlandse gemeenten zijn opgeroepen om succesvolle of veelbelovende energiezuinige projecten toe te zenden aan Novem. De categoriën hebben betrekking op de volgende beleidsterreinen: Bouwen, Wonen, Bedrijven, Verkeer, Eigen Gebouwen, Duurzame Energie en Overige Projecten. De jury beoordeelt de projecten onder meer op de nationale of internationale toepasbaarheid, de kosten-batenverhouding, de effectiviteit en de manier waarop over een project is gecommuniceerd. De Energy Awards worden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

Vorig jaar wonnen vier gemeenten een Energy Award.
De jury heeft toen de bestuurlijke voornemens uit het collegeprogramma beoordeeld.
Uit de circa 200 inzendingen werden Leersum, Urk, Renkum en Delft tot winnaar van de felbegeerde energieprijs verkozen. Deze awards zijn onder grote belangstelling van collega-gemeenten en media tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk te Naarden uitgereikt. Dit jaar gaat het echter niet meer om voornemens, maar juist om concrete projecten.

Om mee te dingen kunnen gemeenten tot en met 22 juni 1999 zoveel mogelijk informatie opsturen over de projecten die ze uitvoeren. Begin juli worden per categorie drie gemeenten genomineerd. In totaal 21 gemeenten gaan door naar de eindronde in november 1999.

Bron: Novem

Meer informatie
Meer informatie kunt u verkrijgen bij: de De Gemeentesite of u kunt contact opnemen met Jac van Trijp, Novem bv, Regionaal Netwerk, telefoon (030) 239 36 12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie