Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DNA-spoor gevonden in zaak Sybine Jansons

Datum nieuwsfeit: 21-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-05-99

DNA-spoor gevonden in zaak Sybine Jansons/
DNA-profiel dader vastgesteld en nieuwe oproep getuigen.

Resultaat laboratoriumonderzoek.
De politie heeft een DNA-spoor van de nog onbekende verdachte in het onderzoek naar de vermissing en overlijden van de 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn. Met het DNA-profiel dat uit dit spoor werd verkregen heeft de politie in het verdere onderzoek een belangrijk identificatiemiddel in handen. Het vaststellen van het DNA-profiel is één van de uitkomsten van de laboratoriumonderzoeken die werden verricht.

Uit deze onderzoeken wordt door het uit 60 personen bestaande rechercheteam dat de zaak onderzoekt, uit recherchetactische overwegingen geen nadere details openbaar gemaakt.

Tips en onderzoeken.
Sybine Jansons raakte op 19 januari 1999 op de route van haar school in Doorn naar haar huis in Maarn vermist. Haar stoffelijk overschot werd vervolgens op 24 februari 1999 in het water van de Grote Heycop in de gemeente Breukelen aangetroffen.

Op donderdag 25 februari 1999 is er sectie verricht op het stoffelijk overschot van Sybine. Er is sprake van een gewelddadige dood. Ook is vast gesteld dat Sybine gedurende langere tijd in het water heeft gelegen. Vermoedelijk is zij vrij kort na haar vermissing in het water achter gelaten. Uit zowel de omstandigheden waaronder Sybine werd aangetroffen als de uitslagen van laboratoriumonderzoeken kon worden vastgesteld dat Sybine sexueel is misbruikt voor zij werd gedood. Details over deze omstandigheden en de laboratoriumonderzoeken worden vanwege het onderzoeksbelang niet vrij gegeven.

Tot nu toe kwamen er circa 1300 tips bij de politie binnen die dikwijls weer leiden tot meerdere vervolgonderzoeken. In de loop van het opsporingsonderzoek zijn zes mannen op basis van de toen ten aanzien hen geldende feiten en omstandigheden aangemerkt als verdachten. In het onderzoek is echter niet vast komen te staan dat zij iets met de vermissing en het overlijden van Sybine van doen hadden.

Uit het buurt-, passanten- en relatieonderzoek is vast komen te staan dat Sybine op 19 januari 1999, omdat zij een proefwerk moest inhalen en na moest blijven, alleen naar huis zou fietsen. Bovendien wilde zij nog enkele boodschappen doen in het centrum van Doorn. In ieder geval is zij om 15.00 uur alleen per fiets vanaf de school naar de Marskramer aan de Amersfoortseweg te Doorn gegaan. Daar heeft zij een broodtrommeltje gekocht en verliet zij om 15.15 uur de winkel.

Een getuige meent haar vervolgens om 15.20 uur lopend gezien te hebben op de Kampweg te Doorn, nabij een dierenspeciaalzaak. Gezien zou zijn dat Sybine op straat heeft gesproken met een oudere dame met grijs haar. De politie heeft deze dame echter tot op heden nog niet gesproken. Bekend is dat Sybine nog waterplantjes voor haar aquarium wilde kopen. Zij is echter niet in de dierenspeciaalzaak geweest.

Er is een getuige die een meisje, mogelijk Sybine, omstreeks 15.30 uur gezien heeft op de hoek van de Amersfoortseweg en de Maarnsegrindweg terwijl zij stond te praten met de bestuurder van een blauwe vierdeurs sedan personenauto. Als dit klopt dan is het zeer goed mogelijk dat Sybine hier in gesprek is geweest met de dader. Het signalement van de desbetreffende bestuurder luidt: blanke man, 40 à 50 jaar oud, breed postuur, vrij groot rond hoofd, volle bos grijs/zwart achterover haar, donkere borstelige wenkbrauwen, vrij grote gebogen neus, volle snor met de punten naar beneden, z,g, 'kraaienpoten' bij de ogen, ongeschoren uiterlijk).

Het kan echter ook een ander meisje zijn geweest. In dat geval wil de politie graag in contact komen met dit meisje en deze bestuurder.

Verder is het interessant te weten dat door een drietal getuigen gesproken is over een blauwe auto die in de week voorafgaande aan de 19e januari op verschillende tijdstippen geparkeerd heeft gestaan op de Amersfoortseweg nabij de inrit naar het SBI. In deze auto zat een man die kennelijk notities maakte. Ook zou deze man een aldaar fietsend meisje hebben aangesproken.

Vragen van het rechercheteam aan het publiek.
Uit het tactisch recherche-onderzoek tot nu toe rijzen de hierna volgende vragen. De politie vraagt het publiek nogmaals haar medewerking bij de beantwoording van deze vragen.

1. Wie in uw omgeving gedraagt zich sinds de 19e januari afwijkend? 2. De politie heeft een zeer uitgebreid buurt en passantenonderzoek gehouden in zowel Doorn, Maarn als in Breukelen. Tegelijkertijd realiseert zij zich dat het mogelijk is dat we mensen gemist hebben die wel belangrijke informatie hebben. Met die mensen wil de politie graag in contact komen.

In het verlengde van de vorige vraag heeft de politie nog de volgende specifieke vragen:
3. Wie is de oudere dame met grijs haar die op 19 januari 1999 omstreeks 15.20 uur op de Kampweg in Doorn met Sybine zou hebben gesproken?
4. Wie is het meisje dat op 19 januari 1999 omstreeks 15.30 uur op de hoek van de Amersfoortseweg en de Maarnsegrindweg in Maarn heeft staan praten met de bestuurder van een blauwe personenauto? 5. Wie is de autobestuurder die op 19 januari 1999 omstreeks 15.30 uur op de hoek van de Amersfoortseweg en de Maarnsegrindweg in Maarn met een meisje, mogelijk Sybine, heeft staan praten? 6. Wie is het meisje dat in de week voor de 19e januari 1999 op de Amersfoortseweg door de bestuurder van een blauwe auto werd aangesproken?
7. Wie is de autobestuurder die in de week voor de 19e januari 1999 op de Amersfoortseweg een meisje heeft aangesproken? 8. Wie weet waar het blauwe skijack, de Dr. Martensschoenen en de groene O'Neill-portemonnee van Sybine zijn?

Mensen die menen aan de hand van bovenstaande onderzoeksvragen relevante informatie te kunnen verschaffen kunnen contact opnemen met de Politie Regio Utrecht.

De politie is nog steeds op zoek naar het blauwe skijack van Sybine en haar 'Dr. Martens' schoenen. Bovendien is de politie op zoek naar haar groene O'Neill-portemonnee.

Telefoonnummer 030 - 2 10 00 02.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...