Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Bun op pad in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 22-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 21 mei 1999, no. 36.

Gemeente ontwikkelt met burgers het Mobiliteitsplan Eindhoven

Wethouder Bun op pad in de stad

Wethouder Ruud Bun interviewt zaterdagmiddag toevallige passanten in de stad en donderdagochtend mensen bij basisschool de Bosuil en ouderencentrum 'De Wilgenhof'. Hij polst hun meningen over het verkeer. Welke knelpunten ervaren mensen en welke kant moet het op in de toekomst? De opvattingen van inwoners van Eindhoven zijn belangrijk omdat de verkeerswethouder samen met de stad wil werken aan de ontwikkeling van een Mobiliteitsplan Eindhoven.

Dit nieuwe verkeersplan stippelt het gemeentebeleid uit op verkeersgebied voor de komende tien jaar en vervangt daarmee het verouderde Verkeerscirculatieplan van 1990. In een zogenoemd open plan-proces praat de bevolking mee over waar de accenten van het mobiliteitsbeleid moeten liggen. Niet alleen de kwantificeerbare en objectieve kant van mobiliteit speelt een rol. Naast meetbare elementen als intensiteiten en verkeersongevallen gaat het ook over subjectieve aspecten als meningen en gevoelens van mensen. Met het Mobiliteitsplan Eindhoven wil de gemeente een omslag markeren op het gebied van bereikbaarheid, leefbaarheid en milieu.

Een nieuw plan is nodig omdat de stad zich ontwikkelt en dat effecten heeft op het verkeer. Bovendien zijn er belangrijke ontwikkelingen op rijks- en provinciaal niveau. Zo is medio februari 1999 de perspectievennota Verkeer en Vervoer gepresenteerd. Deze nota vormt de opzet van het in 2000 te verwachten Nationale Verkeers- en Vervoersplan en wordt ook uitgewerkt in het Startprogramma Duurzaam Veilig. De provincie presenteerde in 1998 haar nieuw Provinciaal Verkeers- en vervoerplan. Voldoende aanleidingen dus om te werken aan de herijking van het gemeentelijke verkeers- en vervoerbeleid.

Op pad in de stad
Wethouder Bun volgt voor de straatinterviews het volgende programma:

Zaterdag 22 mei
Heezerweg binnen de ring 13.00 uur
In de bus richting binnenstad 14.30 uur
Markt (binnenstad) 15.00 uur

Donderdag 27 mei
Basisschool de Bosuil 8.15 uur
Ouderencentrum 'De Wilgenhof' 10.30 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie